Klasszikus tormakrémrecept, ahogy régen csinálták
Füstölt, főtt húsok elengedhetetlen kísérője.
A reszelt torma erősíti az immunrendszert, jót tesz a gyomornak, és a vérkeringést is pozitívan befolyásolja, a piacon vagy a nagyobb áruházakban bármikor beszerezheted, így mindig frissen fogyaszthatod.
Egy kis reszelt almával és némi gyömbérrel különlegessé varázsolhatod.
Házi tormakrém
Hozzávalók:
- 30 dkg torma reszelve
- 1 evőkanálnyi 10%-os ecet
- 1-2 mokkáskanálnyi só
- 3 dl hús- vagy zöldséglevesalap - kockából is jó
- 3 dl tejföl
- 1 tojás sárgája
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A torma vásárlásakor ügyelj arra, hogy friss darabot válassz, a régóta a polcon levő darabok íztelenebbek, a tormakrém pedig úgy jó, ha jó erős íze van. Ha megvan a friss, üde egyed, és csak arra vár, hogy valamivel edd, reszeld le egy tálba, add hozzá az ecetet, a sót, és öntsd hozzá a levesalapot is, ez utóbbit apránként, ha már túl híg lenne, akkor ne adj hozzá többet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezzel tulajdonképpen készen van a feladat első része. Kóstold meg, ha túl erősnek találod az ízét, enyhíthetsz rajta egy kis reszelt almával, valamint ízesítheted még ecettel és sóval, vagy igény szerint egy kis cukorral is. Ha ezen is túl vagy, üsd egy tálba a tojás sárgáját, majd keverd ki az olajjal egy habverő segítségével, arra ügyelve, hogy csak annyit adj hozzá, amennyit felvesz.
Ezután add ehhez a duóhoz a tejfölt, keverd ki, majd add az ecetes tormához. Keverd simára az egészet, és már kész is vagy, kóstold meg, ha szükséges, ízesítsd utólag is.
Farsangi falatok mindenkinek
Itt a farsang hónapja, készíts finomabbnál finomabb ételeket ebből az alkalomból!
OLVASD EL EZT IS!
- marha
- sárgarépa