Klasszikus tormakrémrecept, ahogy régen csinálták

Náthaűző finomság

Füstölt, főtt húsok elengedhetetlen kísérője.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A reszelt torma erősíti az immunrendszert, jót tesz a gyomornak, és a vérkeringést is pozitívan befolyásolja, a piacon vagy a nagyobb áruházakban bármikor beszerezheted, így mindig frissen fogyaszthatod.

Egy kis reszelt almával és némi gyömbérrel különlegessé varázsolhatod.

Házi tormakrém

Hozzávalók:

  • 30 dkg torma reszelve
  • 1 evőkanálnyi 10%-os ecet
  • 1-2 mokkáskanálnyi só
  • 3 dl hús- vagy zöldséglevesalap - kockából is jó
  • 3 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A torma vásárlásakor ügyelj arra, hogy friss darabot válassz, a régóta a polcon levő darabok íztelenebbek, a tormakrém pedig úgy jó, ha jó erős íze van. Ha megvan a friss, üde egyed, és csak arra vár, hogy valamivel edd, reszeld le egy tálba, add hozzá az ecetet, a sót, és öntsd hozzá a levesalapot is, ez utóbbit apránként, ha már túl híg lenne, akkor ne adj hozzá többet.

Ezzel tulajdonképpen készen van a feladat első része. Kóstold meg, ha túl erősnek találod az ízét, enyhíthetsz rajta egy kis reszelt almával, valamint ízesítheted még ecettel és sóval, vagy igény szerint egy kis cukorral is. Ha ezen is túl vagy, üsd egy tálba a tojás sárgáját, majd keverd ki az olajjal egy habverő segítségével, arra ügyelve, hogy csak annyit adj hozzá, amennyit felvesz.

Ezután add ehhez a duóhoz a tejfölt, keverd ki, majd add az ecetes tormához. Keverd simára az egészet, és már kész is vagy, kóstold meg, ha szükséges, ízesítsd utólag is.

Farsangi falatok mindenkinek

Itt a farsang hónapja, készíts finomabbnál finomabb ételeket ebből az alkalomból!

A legfinomabb farsangi falatok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük