30 perces tonhalas tészta: alig van vele munka, mégis isteni
A tonhalas tésztát villámgyorsan összedobod, és hidegen-melegen egyaránt jólesik.
![Tonhalas tészta receptje](https://kep.index.hu/1/0/5046/50465/504655/50465539_3847313_7962e71d25eaa62a58d0c670fea66937_wm.jpg)
A tonhalas tészta ideális választás lehet azokon a hétköznapokon, amikor gyorsan szeretnél valami finomat készíteni. A fűszeres olívaolajjal még ízletesebbé teheted a fogást. A penne, a makaróni vagy épp a fusilli is kiváló alap lehet. Ezt a receptet kedved és ízlésed szerint tovább gazdagíthatod, az olívabogyó, a paprika vagy a különféle sajtok is jól mennek hozzá.
Tonhalas tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg tészta
- 1 db konzervtonhal
- 8 db paradicsom koktél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 szál metélőhagyma
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Rakd a tésztát forrásban lévő, sós vízbe, és főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. Akkor jó, ha fogkemény, vagyis nem teljesen puha, de nem is nyers vagy kemény. Szűrd le, és csepegtesd le.
A paradicsomot vágd félbe, a tonhalról öntsd le a levet. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, locsold meg vele a tésztát, és forgasd össze az egészet. Rakd rá a tonhalat, a paradicsomot és a metélőhagymát. Tálaláskor díszítsd petrezselyemmel.
Ha kicsit több időd van, paradicsomszószban, sütőben is készíthetsz isteni tonhalas tésztát.
Isteni, szaftos, sütőben sült tonhalas tészta: nagy adag ebéd kevés munkával
Ha nincs kedved mindennap főzőcskézni, készítsd el ezt a rakott tésztát, jó nagy adag lesz belőle, és másnap is ugyanolyan finom.
Elolvasom