5 fincsi töltött hús

30 perc alatt

Egyszerűen elkészíthető ételek, mégis különlegesek. Ha feldobnád a rántott húsos vasárnapokat, válassz kedvedre a következő összeállításból.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött husikkal a legtöbb háziasszony nem szeret pepecselni, mert kissé hosszadalmas műveletnek tűnik az elkészítésük. Ezek a receptek viszont gyorsan megvannak.

Vágj hát bele a tekercselésbe és panírozásba, és állítsd össze a sajttal, zöldséggel vagy gombával töltött husikat.

Aszalt szilvával töltött bundás csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • őrölt bors
  • tojás
  • liszt
  • darált dió
  • zsemlemorzsa

A csirkemelleket vágd be úgy, hogy egy kis zsebet kapj. Ebbe töltsd a mag nélküli szilvát, majd zárd le egy hústűvel vagy fogvájóval.

Sózd, borsozd a húsokat. A kis batyukat forgasd bele lisztbe, majd tojásba, végül a dióval összekevert zsemlemorzsába, és süsd ki forró olajban.

Rukkolával töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 filézett csirkecomb
  • 10 dkg rukkola
  • olívaolaj
  • bors
  • grillfűszerkeverék

A csirkecombfilét vágd szét, helyezd rá a rukkolaleveleket, és zárd vissza a húst. Fűszerezd be, kend meg olívaolajjal, és a sütőben süsd pirosra.

Sajttal és parajjal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 szelet mozzarella
  • friss parajlevél
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A hússzeleteket klopfold ki, sózd be. A szeletre úgy helyezd a sajtot és az ízlés szerinti mennyiségű spenótot, hogy össze tudd csukni, mint egy könyvet. Tűzd meg, hogy ne nyíljon ki. Forgasd tojásba, zsemlemorzsába, és forró olajban süsd ki.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Csirkemájjal és póréval töltött karaj

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • 4 csirkemáj
  • fél póréhagyma
  • 4 szelet bacon
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A csirkemájakat süsd elő, a karajszeleteket klopfold ki és sózd be. Minden szeletre helyezz a felkarikázott póréból, fektess rá 1-1 májat, majd hajtsd rá a hús másik felét, és tekerd körbe egy baconnel. Panírozd be, és süsd ki őket.

Gombával töltött keszeg

Hozzávalók:

  • 1,5 kg keszeg
  • 3 zsemle
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • petrezselyemzöld
  • bors

A halat tisztítsd meg és sózd be. A vajat keverd össze a vízbe áztatott és jól kinyomott zsemlékkel. Gyúrd hozzá az apróra vágott hagymát, a vagdalt gombát, a petrezselyemzöldet, illetve kevés sót és borsot. Töltsd meg ezzel a halat, és forró olajban süsd pirosra.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük