5 fincsi töltött hús
Egyszerűen elkészíthető ételek, mégis különlegesek. Ha feldobnád a rántott húsos vasárnapokat, válassz kedvedre a következő összeállításból.
A töltött husikkal a legtöbb háziasszony nem szeret pepecselni, mert kissé hosszadalmas műveletnek tűnik az elkészítésük. Ezek a receptek viszont gyorsan megvannak.
Vágj hát bele a tekercselésbe és panírozásba, és állítsd össze a sajttal, zöldséggel vagy gombával töltött husikat.
Aszalt szilvával töltött bundás csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 20 dkg aszalt szilva
- só
- őrölt bors
- tojás
- liszt
- darált dió
- zsemlemorzsa
A csirkemelleket vágd be úgy, hogy egy kis zsebet kapj. Ebbe töltsd a mag nélküli szilvát, majd zárd le egy hústűvel vagy fogvájóval.
Sózd, borsozd a húsokat. A kis batyukat forgasd bele lisztbe, majd tojásba, végül a dióval összekevert zsemlemorzsába, és süsd ki forró olajban.
Rukkolával töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 filézett csirkecomb
- 10 dkg rukkola
- olívaolaj
- bors
- grillfűszerkeverék
A csirkecombfilét vágd szét, helyezd rá a rukkolaleveleket, és zárd vissza a húst. Fűszerezd be, kend meg olívaolajjal, és a sütőben süsd pirosra.
Sajttal és parajjal töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 4 szelet mozzarella
- friss parajlevél
- só
- tojás
- zsemlemorzsa
A hússzeleteket klopfold ki, sózd be. A szeletre úgy helyezd a sajtot és az ízlés szerinti mennyiségű spenótot, hogy össze tudd csukni, mint egy könyvet. Tűzd meg, hogy ne nyíljon ki. Forgasd tojásba, zsemlemorzsába, és forró olajban süsd ki.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csirkemájjal és póréval töltött karaj
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- 4 csirkemáj
- fél póréhagyma
- 4 szelet bacon
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A csirkemájakat süsd elő, a karajszeleteket klopfold ki és sózd be. Minden szeletre helyezz a felkarikázott póréból, fektess rá 1-1 májat, majd hajtsd rá a hús másik felét, és tekerd körbe egy baconnel. Panírozd be, és süsd ki őket.
Gombával töltött keszeg
Hozzávalók:
- 1,5 kg keszeg
- 3 zsemle
- 10 dkg vaj
- 5 dkg vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- petrezselyemzöld
- só
- bors
A halat tisztítsd meg és sózd be. A vajat keverd össze a vízbe áztatott és jól kinyomott zsemlékkel. Gyúrd hozzá az apróra vágott hagymát, a vagdalt gombát, a petrezselyemzöldet, illetve kevés sót és borsot. Töltsd meg ezzel a halat, és forró olajban süsd pirosra.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka