5 fincsi töltött hús

30 perc alatt

Egyszerűen elkészíthető ételek, mégis különlegesek. Ha feldobnád a rántott húsos vasárnapokat, válassz kedvedre a következő összeállításból.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött husikkal a legtöbb háziasszony nem szeret pepecselni, mert kissé hosszadalmas műveletnek tűnik az elkészítésük. Ezek a receptek viszont gyorsan megvannak.

Vágj hát bele a tekercselésbe és panírozásba, és állítsd össze a sajttal, zöldséggel vagy gombával töltött husikat.

Aszalt szilvával töltött bundás csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • őrölt bors
  • tojás
  • liszt
  • darált dió
  • zsemlemorzsa

A csirkemelleket vágd be úgy, hogy egy kis zsebet kapj. Ebbe töltsd a mag nélküli szilvát, majd zárd le egy hústűvel vagy fogvájóval.

Sózd, borsozd a húsokat. A kis batyukat forgasd bele lisztbe, majd tojásba, végül a dióval összekevert zsemlemorzsába, és süsd ki forró olajban.

Rukkolával töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 filézett csirkecomb
  • 10 dkg rukkola
  • olívaolaj
  • bors
  • grillfűszerkeverék

A csirkecombfilét vágd szét, helyezd rá a rukkolaleveleket, és zárd vissza a húst. Fűszerezd be, kend meg olívaolajjal, és a sütőben süsd pirosra.

Sajttal és parajjal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 szelet mozzarella
  • friss parajlevél
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A hússzeleteket klopfold ki, sózd be. A szeletre úgy helyezd a sajtot és az ízlés szerinti mennyiségű spenótot, hogy össze tudd csukni, mint egy könyvet. Tűzd meg, hogy ne nyíljon ki. Forgasd tojásba, zsemlemorzsába, és forró olajban süsd ki.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Csirkemájjal és póréval töltött karaj

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • 4 csirkemáj
  • fél póréhagyma
  • 4 szelet bacon
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A csirkemájakat süsd elő, a karajszeleteket klopfold ki és sózd be. Minden szeletre helyezz a felkarikázott póréból, fektess rá 1-1 májat, majd hajtsd rá a hús másik felét, és tekerd körbe egy baconnel. Panírozd be, és süsd ki őket.

Gombával töltött keszeg

Hozzávalók:

  • 1,5 kg keszeg
  • 3 zsemle
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • petrezselyemzöld
  • bors

A halat tisztítsd meg és sózd be. A vajat keverd össze a vízbe áztatott és jól kinyomott zsemlékkel. Gyúrd hozzá az apróra vágott hagymát, a vagdalt gombát, a petrezselyemzöldet, illetve kevés sót és borsot. Töltsd meg ezzel a halat, és forró olajban süsd pirosra.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük