Töltött húsbatyuk
A sima, fűszeres húsokat már unod? Készíts mindenféle földi jóval megpakolt húsbatyukat, akár ebédre, akár vacsorára.
A töltött húsok igazi jolly jokerek, mert csak néhány szelet hús kell hozzájuk, melyeket bármivel megtölthetsz, amit csak szemed-szád megkíván. Csak klopfold ki óvatosan a húst - így hamarabb átsül -, kanalazd a közepére a tölteléket, fogd össze hústűvel, és süsd ki bő olajban.
Próbáld ki receptünket, melyet igazán egyszerű elkészíteni, ráadásul bármilyen körettel tálalva isteni!
Töltött húsbatyu
Hozzávalók:
- 10 szelet pulykamell
- 20 dkg gomba
- 5 evőkanál olívaolaj
- 3 fej vöröshagyma
- majoránna
- kakukkfű
- só
- bors
A hússzeleteket klopfold ki óvatosan, majd ízlésed szerint sózd, borsozd. Egy fej felaprított hagymát az olajon dinsztelj meg, szórd rá az apróra vágott gombakockákat, és párold puhára.
Ízlésed szerint fűszerezd. A karajszeletekre adagolj a töltelékből, majd formázz a húsból kis batyukat. Kösd össze őket erősen természetes szálú spárgával, majd forró olajban süsd elő, utána pedig tedd kiolajozott tálba a két felnegyedelt hagymával, majd süsd pirosra 20-25 perc alatt.
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható. PromócióPassata, az Univer új terméke!
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- csirkemell
Kínai csípős csirke egyszerűen
- gyümölcs
- kacsa
Kacsamelltekercsek gyümölccsel
- bárány
- hús