Töltött cukkini hús nélkül, sok sajttal
Könnyű, de mégis laktató fogást készíthetsz hús nélkül. Vegyél egy pár mini cukkinit a piacon, és töltsd meg mindenféle finomsággal.
A piacokat elöntötte a sok friss zöldség, melyekből jobbnál jobb fogásokat készíthetsz. Ezek általában hamar elkészülnek, és az alakod miatt sem kell nagyon aggódnod, hiszen a legtöbbjük nem hizlal.


A cukkini tulajdonképpen egy tökféle, így sok vizet tartalmaz, ami miatt gyorsan megpárolódik a sütőben. Készítsd el sajttal.
Töltött cukkini hús nélkül
Hozzávalók:
- 1,5 kg-os, közepes nagyságú cukkini
- 1 evőkanál só
- 10 dkg vaj
- 1 kis fej hagyma összevágva
- 30 dkg friss zsemlemorzsa
- negyed teáskanál bors
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál vágott petrezselyem
- 2 dl besamel mártás
Alaposan mosd meg a cukkinit, a végeit vágd le. Főzd meg egészben. Ha bébicukkinit használsz, akkor vágd le a kalapjukat, ha nagyobbat, akkor vágd széles darabokra. Minkét verziót vájd ki úgy, hogy az alján maradjon egy kis talp.
Öt deka vajban párold puhára a hagymát, tedd bele a cukkini belsejét is, majd további öt perc párolás után add hozzá a zsemlemorzsát is. Szórj sajtot minden cukkini aljára, majd töltsd meg a hagymás keverékkel, végül szórd meg sok sajttal. Előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütheted.
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- egytálétel
Magyaros töltött paradicsom

- egytálétel
- rakott zöldség
Könnyű, nyári rakott zöldség

- krumpli
- egytálétel