Így lesz tökéletes a Márton-napi libacomb: ezzel a módszerrel biztos, hogy nem marad rágós
A tökéletes Márton-napi libacomb titka a fűszerezés és a megfelelő sütési idő.
Ha tökéletes Márton-napi libacombot szeretnél készíteni, első körben a sütési időre figyelj oda. Két óra általában elég neki, ezalatt pont omlósra puhul, de nem szárad még ki. Dobj mellé hagymát, fokhagymát is. A kisült zsírt semmiképp ne öntsd ki: kenyérre kenve vagy sültek alá fantasztikus lesz.
A tökéletes Márton-napi libacomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész libacomb
- 3 evőkanál olaj
- 2 vöröshagyma
- 2 szál rozmaring
- 1 fej fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
Elkészítés:
A libacombokat éles késsel irdald be, vagyis a bőrükön sűrűn ejts bevágásokat. Az olajat keverd el sóval és borssal, és kend meg vele a húst. Pakold őket egymás mellé római tálba, kacsasütő edénybe, vagy ha ilyened nincs otthon, egy nagy tepsibe.
A hagymát vágd cikkekre, a fokhagymát szedd gerezdjeire. Tedd őket a tepsibe a combok mellé. Néhány gerezd fokhagymát a bevagdosott résekbe is tehetsz. Tegyél mellé rozmaringágakat, önts alá bort, és lefedve, 170 fokon, két óra alatt süsd puhára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és ha szükséges, még piríts rajta. Elhagyhatatlan mellőle a párolt lila káposzta.
A liba májából is igazi ünnepi fogás készülhet: a drága alapanyagból minden falat kincs.
Kép: kleiness / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció