Ropogós libatepertő házilag - Ha így sütöd, tökéletes lesz
A friss, házi libatepertő remek előétel a Márton-napi lakomához.

- Elhajtja a vizet, javítja az emésztést és segíti a májműködést: ezt idd, ha laposabb hasat szeretnél »
- Ez az egyszerű nyári ruha uralja most a trendeket: a csőfazon a sportos és nőies stílusból sem hiányozhat idén »
- Az 53 éves Cate Blanchett a szokásosnál is gyönyörűbb ezeken a portréfotókon: felidézi a hollywoodi csillogást »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Mit jelent, ha a másik karba teszi a kezeit veled szemben? Testbeszédkvíz
A Márton-nap remek alkalom arra, hogy egy igazán jót egyél. Az étkezés nyitányaként kínálj kívül ropogós, belül omlós libatepertőt. A tejet ne hagyd ki, még ropogósabb és pirosabb lesz tőle a tepertő. A visszamaradt sok zsírt kenheted kenyérre.
Libatepertő recept
Hozzávalók
- 1.5 kg bőrös libaháj
- 4 dl víz
- 2 evőkanál tej
Elkészítés:
A libahájat tisztítsd meg az apró pihéktől, mosd meg, és vágd fel körülbelül két-három centis kockákra. Rakd egy mélyebb lábosba, és öntsd hozzá a vizet. Tedd rá a fedőt, majd közepes lángon süsd ki körülbelül 30 perc alatt. Közben többször kevergesd meg.
Amikor már kezd színesedni, vedd le róla a fedőt. Ha túl sok zsír keletkezik, merj le róla óvatosan. Amikor már majdnem aranybarna, önts rá kevés tejet. Legyél óvatos, mert nagyon fog fröcsögni. Fedő nélkül süsd még öt percig. Szűrd le, a tepertőt rakd papírtörlőre. Sózd meg, és lilahagymával tálald.

Még több recept