Így lesz tökéletes a Márton-napi libacomb: ezzel a módszerrel biztos, hogy nem marad rágós

A tökéletes Márton-napi libacomb titka a fűszerezés és a megfelelő sütési idő.

A tökéletes Márton-napi libacomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha tökéletes Márton-napi libacombot szeretnél készíteni, első körben a sütési időre figyelj oda. Két óra általában elég neki, ezalatt pont omlósra puhul, de nem szárad még ki. Dobj mellé hagymát, fokhagymát is. A kisült zsírt semmiképp ne öntsd ki: kenyérre kenve vagy sültek alá fantasztikus lesz.

A tökéletes Márton-napi libacomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész libacomb
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 vöröshagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors

Elkészítés:

A libacombokat éles késsel irdald be, vagyis a bőrükön sűrűn ejts bevágásokat. Az olajat keverd el sóval és borssal, és kend meg vele a húst. Pakold őket egymás mellé római tálba, kacsasütő edénybe, vagy ha ilyened nincs otthon, egy nagy tepsibe.

 

A hagymát vágd cikkekre, a fokhagymát szedd gerezdjeire. Tedd őket a tepsibe a combok mellé. Néhány gerezd fokhagymát a bevagdosott résekbe is tehetsz. Tegyél mellé rozmaringágakat, önts alá bort, és lefedve, 170 fokon, két óra alatt süsd puhára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és ha szükséges, még piríts rajta. Elhagyhatatlan mellőle a párolt lila káposzta.

A liba májából is igazi ünnepi fogás készülhet: a drága alapanyagból minden falat kincs.

Libamáj zsírjában anyósom receptje alapján - A legfinomabb vendégváró fogás

A családban nincs vendégség libamáj nélkül. Igazából akármennyi és akármilyen vendégvárófalatot, ételt és finomságot készítünk, a legnagyobb sikere anyósom libamájának van.

Elolvasom

Kép: kleiness / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük