A 4 legfinomabb tészta
Szerintünk
Ismét megosztjuk veled kedvenc receptjeinket, most épp az általunk leginkább kedvelt tésztákét. Gyorsak, különlegesek és isteniek.

Ez is érdekelhet

Egy zúzós buli szimfonikusokba ágyazva (x)

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Dönts Te az adód egy százalékáról! (x)

beauty and style

A bozontos szemöldök ravasz kis trükkje: így marad tartós a belőtt forma »

A legvonzóbb szőke árnyalatok a szezonban: már nem a platinahaj a nyerő »

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Brigi kedvence - Farfalle fokhagymás-tejszínes-parmezános articsókamártásban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 közepes vagy nagy, vékonyra szeletelt articsóka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy gerezd, finomra aprított fokhagyma
  • 1 evőkanál, apróra vágott friss kakukkfű
  • kis csavarintás citromlé
  • 2 dl sűrű tejszín
  • fél evőkanál apróra vágott, friss zöld menta
  • 150 g reszelt parmezán sajt
  • frissen őrölt feketebors
  • 500 g farfalle tészta

Készítsd elő az articsókát: tépkedd le a leveleket, a szárából hagyj öt centit, egy kanállal kapard ki a közepéből a magrészt, amíg el nem érsz a kemény, fehér részhez. Ezután vágd félbe, és szeleteld finomra talpától a teteje felé. Hevítsd fel az olívaolajat egy vastag fenekű lábasban, és add hozzá a fokhagymát meg a kakukkfüvet. Röptesd bele az articsókát, és fonnyaszd puhára anélkül, hogy megpirulna. Csavarints bele egy kevés citromlevet, egy perccel később aztán jöhet a dús tejszín meg a menta zöme, végül rotyogtasd még egy percig, mielőtt levennéd a tűzről, és hozzáadnád a parmezán felét. Ízesítsd egy kis sóval és némi frissen őrölt feketeborssal.
Időközben főzd a farfallét forró, sós vízben 3-4 percig, illetve a tészta fajtájától függően több ideig, csapd bele a szószba, és tálalásnál hullasd a tetejére a maradék mentát meg parmezánt. Nem szeretnék más tollával ékeskedni, ez bizony a jó öreg Jamie Oliver receptje, de imádom!

Borajánlat

St Andrea Napbor Egri Cuvée 2004. A döntés azért esett erre a Cuvée-re, mert a gazdag ízvilág mellé nem versenytárs, hanem "csendestárs" illik, ami ideális esetben csak fokozza az élvezetet.

Pálma kedvence - Zöld tészta hamis zöldborsmártással

Imádom a tésztát, de annyira, hogy akár egész héten képes vagyok azt enni. Természetesen ehhez valami ínycsiklandozó szószra is szükség van, amit sok esetben saját magam kísérletezek ki. A mostani azonban nem az én fejemben született, de azonnal az egyik kedvencem lett. Nemcsak finom, de pillanatok alatt elkészíthető.

Hozzávalók 2 személyre:

  • egy nagy doboz tejszín
  • 5-10 dkg márványsajt, ízlés szerint
  • egy egész csirkemellfilé
  • egész zöldbors
  • olaj

A csirkemellfilét mosd meg, és vágd apró kockákra, majd sózd meg. Kevés olajon hirtelen süsd meg, de vigyázz, hogy ne száradjon ki! A zöldborsból egy fél evőkanálnyit durván törj össze mozsárban, majd a csirke melletti kis olajban kicsit pörköld meg. Add hozzá a tejszínt, morzsold bele a sajtot, sózd ízlés szerint, majd állandó kevergetés mellett lassú tűzön forrald addig, amíg be nem sűrűsödik a tejszín. Zöld metélt illik hozzá.

Melinda kedvence - Spagetti tarkaborssal és olajbogyóval

Hozzávalók:

  • fél marék frissen őrölt tarkabors
  • 1 marék friss bazsalikom
  • szárított oregánó
  • szárított majoránna
  • cukor
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 2 konzerv hámozott paradicsom
  • fél zacskó olasz spagettitészta
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 150 g olajbogyó
  • 1 fej vöröshagyma

Ez a könnyen elkészíthető paradicsomos tészta a kedvencem, azonban az olaszokkal ellentétben jó sok hússal szeretem. A forró olajon pirított hagymához először hozzáadom az olajbogyót, majd, ha kicsit megpárolódott, jöhet a darálthús! Pár percig pirítom, majd levével együtt hozzáadom a hámozott paradicsomot, és megszórom a fűszerekkel, tarkaborssal jó bőségesen. Egy csipetnyi cukrot is teszek a szószba, hogy ne legyen nagyon savanykás. Miközben a szószt készítem, már a tésztát is elkezdem, hogy nagyjából egyszerre készüljön el. A spagetti úgy a legfinomabb, ha a tésztát nem főzöm ragadósra, hanem csak "al dente" keménységűre. A főtt tésztát leszűröm, és 4 evőkanál olívaolajon átforgatom, hogy ne ragadjon össze. A tetejére parmezán sajtot reszelek, majd nyers bazsalikomlevelekkel díszítem.

Ági kedvence - Tejszínes-halas tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 doboz tonhalfilé olajban
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • olívaolaj
  • 500 g tészta

A tésztát, ami lehet spagetti vagy farfalle, tedd fel főni. A legegyszerűbb és leggyorsabb ételek egyike, amit ismerek. A hagymát pucold meg, és vágd apró kockákra. A fokhagymát roppantsd össze egy kés lapjával, és aprítsd fel. Kevés olajon párold őket üvegesre. Ne túl nagy lángon, mert a fokhagyma könnyen megkeseredik. Ha jónak ítéled, keverd hozzá a lecsöpögtetett tonhalat, keverd össze, és add hozzá a tejszínt. Én mindig Parmalatot használok, szerintem ez az egyetlen normális főzőtejszín. Kevergesd meg, sózd, és várd meg, amíg felforr. Végül keverd össze a tésztával. Ha szereted, a szószba keverhetsz forrázott rákocskákat.

Ezt is szeretjük