Tepsis csirkemell paradicsommal sütve: sok sajt pirul a tetején
Ha kétféle sajttal szórod meg a csirkemellet, még finomabb lesz a végeredmény.

A paradicsom, a csirkemell és a sajt hármasban egyszerűen nem lehet csalódni! A fő hozzávalókat könnyű variálni, így készülhet belőlük szaftos fogás, a húst meg is töltheted, vagy egyszerűen tepsiben megsütheted. A csirkemell gyorsan megpuhul, viszont könnyen ki is szárad, ezért figyelj, hogy ne süsd túl. Tálald az ínycsiklandó tepsis csirkemellet friss salátával vagy a hagyományos köretekkel.
Tepsis sajtos csirkemell paradicsommal
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemellfilé
- 25 dkg koktélparadicsom
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg mozzarella
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- só
- bors
- zöldűszer tálaláshoz
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és törölgesd szárazra. Sózd, borsozd, majd fűszerezd oregánóval, bazsalikommal a hús mindkét oldalát. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, majd helyezd rá a fűszerezett csirkemelleket. Tedd melléjük a koktélparadicsomokat. Szórd a húsra a kétféle reszelt sajtot, és fóliázd le.
Tedd a tepsit a előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 30 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a sajtot. Tálaláskor friss zöldfűszerrel is megszórhatod.
A tejszínes csirkemellet számtalan módon variálhatod. Tejszínes szószban is fenséges lesz a végeredmény.
Sok sajttal és tejszínnel sült csirkemell: a hús omlós és finom
Rengeteg sajttal és tejszínnel sül vajpuhára a csirkemell. Az ízletes ételt kezdők is sikerrel tálalhatják.
ElolvasomKép: Getty Images