Mennyei hagymás tócsni tepsiben sütve: így nem szívja tele magát olajjal

A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát.

tepsis tocsni
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tepsiben sütve is nagyon finom és ropogós lesz a tócsni, főleg ha hagymát és sok-sok reszelt sajtot is teszel bele. A tócsni manapság is óriási népszerűségnek örvend, és nem véletlenül: elkészítheted zalai módra, kefirrel a tésztájában, vagy úgy is, hogy a krumpli egy részét reszelt répával helyettesíted.

Tepsiben sült tócsni

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és a reszelő nagy lyukú felén reszeld le. Add hozzá a felaprított hagymát, a reszelt sajtot, a tejjel elkevert tojást és az apróra vágott petrezselymet. Sózd és borsozd meg. Liszt nem kell hozzá, mivel a sütőben anélkül is megköt.

 

Egy tepsit kenj ki vajjal, majd egyengesd el benne a krumplis masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára. Ha a teteje megpirult, akkor el is készült. Tálald tejföllel.

Nem kell kukoricaszezon ahhoz, hogy élvezhesd ezt a puha tócsnit, amelyből még a hús sem fog hiányozni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük