Ropogós tócsni reszelt répával: finomabb és egészségesebb, mint a krumplis változat
Finom és könnyű fogás kerekedik ki abból, ha a tócsniban a krumpli egy részét reszelt répával helyettesíted.
Ha te is imádod a tócsnit, itt az ideje kipróbálnod ezt a répás változatot is. Az édeskés, egészséges zöldség ebben a formában a gyerekeknek is ízleni fog. Készítheted szaftos húsok mellé köretnek, vagy önmagában, tejfölös mártogatóssal.
Répás, krumplis tócsni
Hozzávalók 2 személyre
- 5 evőkanál liszt
- 2 krumpli
- 2 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis hagyma
- 1 tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit és a répát pucold meg, és reszeld őket egy mély tálba. Üsd hozzá a tojást, reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, sózd, borsozd, majd fokozatosan adagolj hozzá annyi lisztet, hogy könnyen kezelhető, galuskatészta-állagú masszát kapj. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, evőkanál segítségével szaggass bele halmokat a tésztából, és oldalanként öt-öt perc alatt süsd a tócsnikat pirosra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
A tócsni nagyon finom például a sűrű, szaftos sertéspörkölt mellé.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept