Ropogós tócsni reszelt répával: finomabb és egészségesebb, mint a krumplis változat

Finom és könnyű fogás kerekedik ki abból, ha a tócsniban a krumpli egy részét reszelt répával helyettesíted.

repas tocsni
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha te is imádod a tócsnit, itt az ideje kipróbálnod ezt a répás változatot is. Az édeskés, egészséges zöldség ebben a formában a gyerekeknek is ízleni fog. Készítheted szaftos húsok mellé köretnek, vagy önmagában, tejfölös mártogatóssal.

Répás, krumplis tócsni

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 evőkanál liszt
  • 2 krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis hagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a répát pucold meg, és reszeld őket egy mély tálba. Üsd hozzá a tojást, reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, sózd, borsozd, majd fokozatosan adagolj hozzá annyi lisztet, hogy könnyen kezelhető, galuskatészta-állagú masszát kapj. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, evőkanál segítségével szaggass bele halmokat a tésztából, és oldalanként öt-öt perc alatt süsd a tócsnikat pirosra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

 

A tócsni nagyon finom például a sűrű, szaftos sertéspörkölt mellé.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük