Tepsiben pirult céklakockák: krémesre puhul a belsejük
A tepsiben sült cékla köretnek vagy könnyű vacsorának is tökéletes.

A vitamindús cékla a tél egyik nagy ajándéka. Finom lesz levesnek, salátának, zöldségfasírtnak vagy tepsiben sütve. Ez a kockákra vágott verzió hamar készen van, és kevés hozzávalóval készül. Fogyaszthatod magában, teheted friss zöldségek mellé salátába, vagy sülthöz egészséges köret gyanánt.
Tepsiben sült cékla
Hozzávalók 4 személyre
- 3 cékla
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál méz
- 1 kávéskanál tengeri só
- olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A céklát hámozd meg, kockázd fel, és tedd egy tálba. Szórd meg sóval, forgasd össze olívaolajjal, és oszd el egy olajjal vékonyan kikent gáztepsiben. Ügyelj arra, hogy a darabok ne fedjék egymást. Told 220 fokos sütőbe. Közben a balzsamecetet keverd össze a mézzel. 30 perc elteltével, amikor a cékladarabok tapintásra puhára váltak, vedd ki őket a sütőből. Forgasd össze a mézes-balzsamecetes keverékkel, és told vissza a sütőbe 10 percre.
Szuper krémes céklás rizottó: a sült zöldség a titka
Ez a szuper krémes céklás rizottó sült zöldségektől lesz aromás: akkor is készítsd el, ha nem vagy céklarajongó, ezután biztosan megváltozik a véleményed!
ElolvasomKép: Andrii Pohranychnyi / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- csicseriborsó
- saláta