Téli zöldségleves karfiollal és kelbimbóval: sűrű, kiadós és nagyon egészséges

Karfiolból, kelbimbóból és répából isteni finom és vitamindús téli zöldséglevest dobhatsz össze.

Téli zöldségleves karfiollal, kelbimbóval
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Télen is ehetsz fantasztikus zöldséglevest. Karfiollal, kelbimbóval, répával és krumplival sűrű, laktató és nagyon egészséges lesz. Ha tartasz otthon zöldségalaplevet a mélyhűtőben, még jobban ki fognak jönni az ízei.

Téli zöldségleves karfiollal, kelbimbóval

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg kelbimbó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 hagyma
  • 1 nagy krumpli
  • 1 l alaplé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 fej karfiol
  • 0.5 kis zellergumó
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a répákat és a zellert tisztítsd meg, karikázd fel, a fokhagymagerezdeket pucold meg, és vágd apróra. A karfiolrózsákat folyóvíz alatt alaposan mosd meg, a nagyobb darabokat vágd félbe. Egy lábosban hevíts olajat, dobd rá a zöldségeket és a fokhagymát, kevergetve pirítsd őket néhány percig, majd öntsd fel alaplével. Sózd, borsozd, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és így gyöngyöztesd. A krumplit közben hámozd meg, kockázd fel, a kelbimbókat mosd meg, ha túl nagyok, vágd őket félbe, és add a leveshez. Főzd nagyjából fél órát, amíg minden hozzávaló megpuhul. A főzés végén szórd meg aprított petrezselyemmel.

Hússal és krémes szósszal együtt sütve is nagyon jól mutat a kelbimbó.

Sertéskaraj kelbimbóval és sajttal sütve: ötletes hétvégi finomság

Vigyél egy kis fantáziát a főzésbe, tedd izgalmassá a sertéskarajt zöldséggel, fehér mártással és sok-sok sajttal.

Elolvasom
Ezt is szeretjük