Vajpuha spenótos lazacszeletek: ezzel nem kell az egész napodat a konyhában töltened

A spenótos lazac pillanatok alatt elkészülő ünnepi fogás, amelyet más alkalmakkor is boldogan készítesz majd el.

Tejszínes, spenótos lazac
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem akarod, hogy az ünnep csak a sütés-főzésről szóljon számodra, ez a serpenyős, spenótos lazac tökéletes választás lesz. Készítheted fagyasztott, előre felszeletelt lazacból vagy friss, egész változatból. A spenót is lehet friss vagy fagyasztott, de mindenképp egész leveleket használj hozzá.

Tejszínes, spenótos lazac

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg spenót
  • 5 dkg parmezán
  • 5 bazsalikomlevél
  • 4 szelet lazac
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A lazacot, ha szükséges, szeleteld fel, a bőrét alul egy éles késsel vágd le. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Egy serpenyőben, kevés olajon, oldalanként két perc alatt süsd meg a halat. A kész szeleteket szedd ki, és tedd félre.

 

A visszamaradt olajon olvaszd fel a vajat. A koktélparadicsomokat felezd el, a fokhagymát vágd apróra. Az olvasztott vajra dobd rá a fokhagymát, kevergetve pirítsd fél percig, majd jöhet rá a paradicsom és a spenótlevelek. Várj egy rövid ideig, amíg a levelek összeesnek, ekkor sózd és borsozd meg. A megpárolódott spenótot öntsd fel 1,5 dl tejszínnel. Közepes lángon forrald, amíg besűrűsödik. 

 

Közben a bazsalikomot és a petrezselymet vágd apróra. Add őket a tejszínes, spenótos szószhoz, és reszeld bele a parmezánt. Tedd vissza a serpenyőbe a kisült lazacszeleteket, forgasd bele a szószba, és frissen tálald.

Spenót lehet az alapja egy húsmentes golyónak is, amelyfőzelék feltéteként a legfinomabb.

Puha spenótos golyó rengeteg parmezánnal: vega feltét laktató formában

Ebben a formában még a gyerekek is megeszik a spenótot, nagyon finom lesz ez a vega golyó, amelynek a parmezán sajt a lelke.

Elolvasom

Kép: filadendron / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük