Vajban sült omlós lazac
Karácsonyi fogásnak is tökéletes
A lazac egyre könnyebben beszerezhető halfajta, ráadásul nagyon könnyű készíteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lazac úgy a legjobb, ha sikerül bőrös változatot találnod, ami ropogósra pirítva kiválóan egészíti ki a hal omlós húsát.

Ha nem bőrös változattal dolgozol, akkor figyelj, hogy ne pirítsd túl egyik oldalát se, valamint a bevágást is elhagyhatod.

Sült lazac

Hozzávalók:

  • 70 dkg bőrös lazac
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi kakukkfű
  • 1 nagy citrom fele
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A halat mosd meg alaposan, majd a bőrös felén ejts néhány mélyebb vágást keresztbe, nagyjából hat centinként. Ezután jó alaposan dörzsöld be a sóval és a borssal. Egy alkalmas serpenyőben olvaszd fel a vajat, szórd mellé a kakukkfüvet, majd a bőrös felével lefelé tedd bele a lazacot is. Közepes lángon pirítsd körülbelül tíz percig, hogy szépen megpiruljon a bőre.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Akkor fordíthatod, ha már a hús egy része szépen fehéredik. Miután megfordítottad, facsard rá és mellé a citrom levét, valamint törd hozzá a fokhagymát, és úgy pirítsd további öt percig. Ha elkészült, vedd le a tűzről, majd locsold meg a szaftjával.

Sültek ropogós bundában

Omlós hús ropogós kéregben, ez az egyik legjobb kombináció, amit a konyhádban készíthetsz, nézz szét képgalériánkban!

OLVASD EL EZT IS!

kacsamaj lead
  • máj
  • húsételek

Lyoni kacsamáj

csirkeszarnyak lead
  • csirke
  • sült csirke

Ropogós csirkeszárnyak

Ezt is szeretjük