Vajpuha narancsos kacsamell
Így marad rózsaszín
Igazi ízletes ünnepi fogás, amit nem csak a piros betűs napokon érdemes készítened.

Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Ki szervezze a lánybúcsút? Menyasszonyként mit tehetsz a buli érdekében? »

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kacsamell nem a legolcsóbb hús, amihez hozzájuthatsz, azonban az íze minden pénzt megér, egy kis naranccsal kiegészítve pedig igazi ünnepi lakoma.

Temérdek verzió létezik, ha szereted a pikáns ízeket, egy kis chilivel is megbolondíthatod, de az sem árt neki, ha a sütés előtt egy-két napig narancsos pácban áztatod.

Narancsos kacsamell

Hozzávalók:

  • 5 narancs
  • 5 dkg méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy, bőrös kacsamell
  • 2 szál kakukkfű
  • 1/2 citrom
  • só, bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A kacsamelleket mosd meg, majd irdald be kereszt alakban. Sózd és borsozd, majd  szórd rá a kakukkfüvet. Ezután pirítsd  a bőrös felén nagyjából tíz percig, darabold mellé a fokhagymát is, majd fordítsd meg, és pirítsd a másik felén is öt percig.

Amikor a nem bőrös felét pirítod, csepegtess rá egy keveset a citrom levéből. Három narancsot facsarj ki, majd a maradék citrom levével, a mézzel és a hús szaftjával keverd össze, ha túl híg lett, akkor egy kis étkezési keményítővel sűrítsd. A maradék két narancsot pucold meg, szabadítsd meg a hártyájától is, kockázd fel minél apróbbra, majd szórd a szószba, és öntsd a húsokra. Ha mindez megvan, így told be a sütőbe 20-25 percre, amíg szépen rápirul a mézes-narancsos mártás.

Isteni sültek az ünnepi asztalra

Ha már tudod, hogy szeretnél ünnepi vacsorát, de még nem tudod, hogy mi kerüljön majd rá, nézz szét képgalériánkban!

OLVASD EL EZT IS!

oldalas lead
  • fokhagyma
  • sertéssült

Sörben sült oldalas

csirkeszarnyak lead
  • csirke
  • sült csirke

Ropogós csirkeszárnyak

Ezt is szeretjük