Tejszínes, spenótos csirkemell sok fokhagymával: a hús omlós és szaftos
A tejszínes, spenótos csirkemell tökéletes hétvégi ebéd is lehet. Főleg jó fűszeresen és mozzarellával gazdagítva.

spenotos-csirkemell
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Elképesztően stílusos az 50 éves divatblogger: visszafogottan nőies, mégsem észrevétlen »

5 perces frizurák egy kiegészítővel: elképesztően nőiessé teszik a megjelenést »

Így viseld a poncsót, hogy igazán stílusos legyen: a legegyszerűbb ruhát is feldobja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spenótból nem csak főzeléket készíthetsz, tésztához, húsokhoz is jól megy. Szaftos, ízes lesz a csirkemell, ha spenótos szósszal töltöd meg. Egy órán belül kényelmesen elkészítheted, és a hozzávalókat is könnyen beszerezheted hozzá. A csodás ízek a tepsiben még jobban összeérnek. 

Tejszínes, spenótos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, és itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd félbe hosszában, de ne teljesen. Sózd és borsozd be, majd rakd zsiradékkal kikent tepsibe.
A spenótleveleket kevés olajon fonnyaszd meg, nyomkodd rá a fokhagymát, öntsd fel tejszínnel, rakd hozzá a krémsajtot, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Forrald össze pár perc alatt. 


Nyisd szét a csirkemellet, és tedd bele a karikákra vágott paradicsomot. Arra mehet a spenótos massza, majd a mozzarella. Önts a hús alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Ha puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 
Spenóttal a rizottót is izgalmasabbá teheted. Ha úgy készíted, mint az olaszok, laktató főétel lesz. 

Ezt is szeretjük