Tejszínes, spenótos csirkemell sok fokhagymával: a hús omlós és szaftos
A tejszínes, spenótos csirkemell tökéletes hétvégi ebéd is lehet. Főleg jó fűszeresen és mozzarellával gazdagítva.

spenotos-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Spenótból nem csak főzeléket készíthetsz, tésztához, húsokhoz is jól megy. Szaftos, ízes lesz a csirkemell, ha spenótos szósszal töltöd meg. Egy órán belül kényelmesen elkészítheted, és a hozzávalókat is könnyen beszerezheted hozzá. A csodás ízek a tepsiben még jobban összeérnek. 

Tejszínes, spenótos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, és itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd félbe hosszában, de ne teljesen. Sózd és borsozd be, majd rakd zsiradékkal kikent tepsibe.
A spenótleveleket kevés olajon fonnyaszd meg, nyomkodd rá a fokhagymát, öntsd fel tejszínnel, rakd hozzá a krémsajtot, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Forrald össze pár perc alatt. 


Nyisd szét a csirkemellet, és tedd bele a karikákra vágott paradicsomot. Arra mehet a spenótos massza, majd a mozzarella. Önts a hús alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Ha puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 
Spenóttal a rizottót is izgalmasabbá teheted. Ha úgy készíted, mint az olaszok, laktató főétel lesz. 

Ezt is szeretjük