Villámgyors sült csirkemell tejszínes sajtszószban: bő fél óra alatt az asztalon lehet
Aki villámgyorsan szeretne valami finomat és laktatót az asztalra tenni, annak ez a tejszínes sajtszósszal nyakon öntött csirkemell a legjobb választás.

tejszines sajtszoszos csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hétköznap esték megmentője lehet ez a mennyei, sűrű tejszínes sajtszósszal leöntött csirkemell, de persze hétvégén is elkészítheted, ha épp nem igazán van kedved hosszú időt a konyhában tölteni. Reszelt parmezánnal a legfinomabb, de nyugodtan választhatsz valamilyen olcsóbb fajtát is, vagy bolondíthatod egy kevés füstölt sajttal.

Tejszínes-sajtszószos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors

A szószhoz

  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 hagyma
  • 1 nagy csipet szerecsendió
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal és fokhagymaporral. A lisztet keverd össze a reszelt parmezánnal, és forgasd meg benne a hússzeleteket. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal, oldalanként négy-öt perc alatt süsd benne meg a csirkéket, és tedd félre.

Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirke sült - ha szükséges, egy kevés zsiradék hozzáadásával -, párold üvegesre a hagymát. Nyomd bele a fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel az alaplével és a tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, szerecsendióval és borssal, dobj mellé két ág rozmaringot, és kevergesd addig, amíg a sajt elolvad. Ekkor tedd vissza a serpenyőbe a húst, szórd meg aprított petrezselyemmel, és forrald össze.
 

Parmezán a köretbe is kerülhet: akár a krumplipüré is finomabb lesz tőle.

Ezt is szeretjük