Tejszínes, rakott csirkemell, a tetején nyúlós sajttal: fűszeres és kellemesen szaftos
A tejszínes, rakott csirkemell receptje jól jön a gyűjteményedbe. Sokszor el fogod készíteni.

Tejszínes, rakott csirkemell, a tetején nyúlós sajttal: fűszeres és kellemesen szaftos
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejszínes, rakott csirkemellben nem lehet csalódni, nem mellesleg gyorsan el is készül. A többféle sajt és a fűszerek sokat dobnak a semleges csirkén. Pirított gombával még ízletesebb. Mindenki örömmel fogadja majd ezt az egyszerű, mégis ínycsiklandó fogást.

Tejszínes, rakott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 12 dkg reszelt mozzarella
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg finomliszt
  • 4 dl habtejszín
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál bors
  • 1 kávéskanál só
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd elő a csirkemelleket: mosd meg, majd töröld szárazra, vágd vékony szeletekre, és enyhén sózd meg. Egy tálban forgasd össze a lisztet a fűszerpaprikával és a fokhagymaporral. Egy másik edényben a krémsajtot jól keverd el a tojásokkal, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával, majd a tejszínnel egy kicsit hígítsd fel. A legvégén add hozzá a parmezánt, ha túl sűrű lenne, önts még hozzá kevés tejszínt.
 

Egy serpenyőben hevíts vajat, és a fűszeres lisztben megforgatott csirkemelleket süsd meg benne oldalanként három-három perc alatt. A húst vedd ki, majd a visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a megtisztított, feldarabolt gombát. A húsokat helyezd szorosan egymás mellé egy vajjal kikent tepsibe vagy sütőedénybe. Rakd rá a gombát, öntsd rá a tejszínes mártást, és végül nagyobb lyukú reszelőn reszelj rá mozzarellát. Forró sütőben 180 fokon süsd aranybarnára a csirkét 35 perc alatt.

Ezt is szeretjük