Tejfölben sült, krémes csirkecombok: a szószba sokféle fűszer kerül
A tejfölben sült csirkecombok a szósz gazdag fűzerezésétől lesznek ellenállhatatlanul finomak.
![Tejfölben sült csirkecombok](https://kep.index.hu/1/0/4439/44392/443923/44392386_72016edebf246b5fa27f1198c3b83283_wm.jpg)
A csirkecomb könnyen kezelhető, omlós húsféle, ami tejfölös szószban sütve kiadós, és a gyerekek is szeretni fogják. Valódi munka alig van vele: csak tedd tepsibe, öntsd nyakon a mártással, a többit pedig bízd a sütőre.
Tejfölben sült csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkealsócomb
- 5 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, forgasd meg egy kevés olívaolajban, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Amikor a pácolási idő letelt, helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A tejfölt keverd ki a zúzott fokhagymával, a mustárral, a majoránnával, a rozmaringgal, a köménnyel, egy kis sóval és borssal, és locsold a combokra. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe egy bő órára, amíg a hús omlósra puhul.
Kapros-tejszínes szószban sült csirkemell: pillanatokon belül tálalhatod
A fenséges tejszínes fogás egyszerűen és gyorsan készül, hétköznap estére remek vacsora, mely után biztos, hogy nem maradsz éhes.
Elolvasom- rozmaring
- csirkecomb
- mustár
- tejföl
- majoranna
- húsételek
- sült csirkecomb
- tejfölben sült csirkecomb
- Recept
Még több recept