Tejfölben sült, krémes csirkecombok: a szószba sokféle fűszer kerül

A tejfölben sült csirkecombok a szósz gazdag fűzerezésétől lesznek ellenállhatatlanul finomak.

tejfolos csirkecomb
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkecomb könnyen kezelhető, omlós húsféle, ami tejfölös szószban sütve kiadós, és a gyerekek is szeretni fogják. Valódi munka alig van vele: csak tedd tepsibe, öntsd nyakon a mártással, a többit pedig bízd a sütőre.

Tejfölben sült csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkealsócomb
  • 5 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, forgasd meg egy kevés olívaolajban, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Amikor a pácolási idő letelt, helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A tejfölt keverd ki a zúzott fokhagymával, a mustárral, a majoránnával, a rozmaringgal, a köménnyel, egy kis sóval és borssal, és locsold a combokra. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe egy bő órára, amíg a hús omlósra puhul.

A kapros, tejszínes szószban sült csirkemell hasonlóan könnyen elkészíthető, szaftos fogás.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük