Tejben készült fokhagymás sertéskaraj friss rozmaringgal: serpenyőben vagy sütőben is készülhet

A tejben készült karajt sütőben vagy a tűzhelyen is készítheted. Nagyon jól megy hozzá a friss, illatos rozmaring.

karaj tejben

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tejes szószban készítve mennyei, szaftos és omlós sertéskarajt tehetsz az asztalra. A húst ne egyből a hűtőből tedd a forró olajba, hanem előtte hagyd állni szobahőmérsékleten egy órát. A sertéskarajjal általában nincs sok munka, csak arra kell időt hagyni, hogy előkészítés után omlósra puhuljon. Lehetőleg magas zsírtartalmú tejből készítsd.

Tejben készült sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 3.5 dl tej
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál citromhéj
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket elkészítés előtti estén jól klopfold ki. Dörzsöld be őket sóval és borssal, és lezárt dobozban pihentesd egy éjszakát. Másnap elkészítés előtt egy órával vedd ki őket a hűtőből, hogy ne hidegen kerüljenek a serpenyőbe.

Egy serpenyőben hevíts olajat. Az egész fokhagymát hámozatlanul vágd keresztben félbe, és a vágott oldalával lefelé tedd a serpenyőbe. Pirítsd egy percig, és szedd ki egy tányérra. Ugyanabba a serpenyőbe tedd bele a hússzeleteket, és nagyobb lángon oldalanként egy-két perc alatt süss rájuk kérget. A húsokat is szedd ki, tedd félre, és tedd a visszamaradt zsiradékba a citromhéjat, valamint a friss rozmaring- és kakukkfűágakat. Egypercnyi újabb pirítás után pakold vissza a serpenyőbe a húst és a fokhagymát, és öntsd fel tejjel.

Innentől két út áll előtted. Ha a serpenyőd alkalmas rá, told lefedve 220 fokos sütőbe. Ha ezt nem tudod megtenni, hagyd a tűzhelyen, és szintén fedd le. Mindkét esetben félóránként megfordítva süsd vagy főzd puhára a húst 1,5-2 óra alatt. Közben a tej is besűrűsödik. Ha a tetején keletkező túrós réteget nem szereted, nyugodtan halászd le róla, vagy a végén pépesítheted turmixgépben.

A szaftos sertéskarajnak a gombás, tejszínes Stroganoff-mártás is igazán jól áll.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük