Az eredeti táfelspicc receptje

Háromfogásos ebéd egy főzéssel

A zamatos húsleves, a friss pirítósra kent velő és az omlós marhahús igazán laktató ebéd.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ízletes és gazdag marhahúsleves a téli napokon különösen jólesik, táplál, és segít megelőzni a meghűléses betegségeket, vagy ha már elkaptál valamilyen nyavalyát, biztosan segít, hogy kilábalj belőle.

Ha teljesen a hagyományokat követnéd, a levesbetétnek való tésztát palacsintatésztából készítsd, a húshoz pedig almás tormát és metélőhagymás tejfölt tálalj!

Táfelspicc

Hozzávalók:

  • egy nagyjából 2 kilogrammos marhafartő
  • 80 dkg velős csont
  • 4 sárgarépa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • 1 közepes fej zeller
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 babérlevél
  • egy evőkanálnyi szemes bors

Elkészítés ideje:

Három és fél óra.

Elkészítés menete:

A csontot egy nagyobb lábasban bő vízben tedd fel főni. A húst tisztítsd meg alaposan, és amikor a csont vize gyöngyözni kezd, akkor tedd bele a bors és a babérlevél társaságában, majd főzd nagyjából két órán át, a habját folyamatosan távolítsd el.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A zöldségeket tisztítsd meg, a hagymát pirítsd meg enyhén, majd amikor letelt a két óra, tégy mindent a hús és a csont mellé. Főzd így még nagyjából egy óráig - akkor jó, ha a hús már omlósra puhult -, majd vedd le a tűzről. Vedd ki a léből a húst, majd sózd meg ízlésed szerint a levest, a húst ne.

A levest tálald a kiválasztott levesbetéttel és a zöldségekkel, majd ha végeztetek vele, fogyasszátok el a velőt egy-egy szelet pirítósra kenve, végül a kedvenc mártásoddal jöhet a hússzelet. 

Immunerősítő ételek

Ha jön a tél, nem árt minden eszközt bevetni a hideg és a betegségek ellen, összeválogattunk néhány fogást, amivel hatékonyan védheted a szervezeted.

7 isteni immunerősítő étel influenza és megfázás ellen

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

palacsinta leafd
  • palacsinta
  • édességek

7 isteni recept palacsintával

Ezt is szeretjük