Az eredeti táfelspicc receptje
Háromfogásos ebéd egy főzéssel
A zamatos húsleves, a friss pirítósra kent velő és az omlós marhahús igazán laktató ebéd.
- 4 egyszerű, de ultranőies szett, amit Amal Clooney gyakran elsüt: hasonló fazonok árakkal, melyekkel megvalósítható a sikkes összhatás »
- 20 perc pilates, ami tónusoz és egyensúlyba hoz: a mélyen fekvő izmokat is megdolgoztatják ezek a lassú, kitartott gyakorlatok »
- Hátráltatja a hajnövekedést és irritációt okoz: 4 praktika, ami segít megszabadulni a fejbőrön lévő lerakódásoktól »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
Az ízletes és gazdag marhahúsleves a téli napokon különösen jólesik, táplál, és segít megelőzni a meghűléses betegségeket, vagy ha már elkaptál valamilyen nyavalyát, biztosan segít, hogy kilábalj belőle.
Ha teljesen a hagyományokat követnéd, a levesbetétnek való tésztát palacsintatésztából készítsd, a húshoz pedig almás tormát és metélőhagymás tejfölt tálalj!
Táfelspicc
Hozzávalók:
- egy nagyjából 2 kilogrammos marhafartő
- 80 dkg velős csont
- 4 sárgarépa
- 3 petrezselyemgyökér
- 1 közepes fej zeller
- 1 közepes fej hagyma
- 3 babérlevél
- egy evőkanálnyi szemes bors
- só
Elkészítés ideje:
Három és fél óra.
Elkészítés menete:
A csontot egy nagyobb lábasban bő vízben tedd fel főni. A húst tisztítsd meg alaposan, és amikor a csont vize gyöngyözni kezd, akkor tedd bele a bors és a babérlevél társaságában, majd főzd nagyjából két órán át, a habját folyamatosan távolítsd el.
A zöldségeket tisztítsd meg, a hagymát pirítsd meg enyhén, majd amikor letelt a két óra, tégy mindent a hús és a csont mellé. Főzd így még nagyjából egy óráig - akkor jó, ha a hús már omlósra puhult -, majd vedd le a tűzről. Vedd ki a léből a húst, majd sózd meg ízlésed szerint a levest, a húst ne.
A levest tálald a kiválasztott levesbetéttel és a zöldségekkel, majd ha végeztetek vele, fogyasszátok el a velőt egy-egy szelet pirítósra kenve, végül a kedvenc mártásoddal jöhet a hússzelet.
Immunerősítő ételek
Ha jön a tél, nem árt minden eszközt bevetni a hideg és a betegségek ellen, összeválogattunk néhány fogást, amivel hatékonyan védheted a szervezeted.
OLVASD EL EZT IS!

- tojás
- fokhagyma
A tökéletes zsemlegombóc receptje

- palacsinta
- édességek
7 isteni recept palacsintával

- hagyma
- zöldség