Szűzpecsenye gombás raguval
Könnyű, mégis különleges fogás a gombás szűzpecsenye, melyet azok is el tudnak készíteni, akik nem fakanállal a kezükben születtek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A szűzpecsenye nagyon finom hús, bár sokan ódzkodnak a malachústól. A porhanyós finomság remekül kombinálható különböző ízekkel, az alkoholos páctól kezdve a gombáig.

Mivel nem szükséges nagy konyhai gyakorlat ahhoz, hogy szűzpecsenyéből főzz, ha nem sürögsz-forogsz sokat a konyhában, válaszd ezt a húst.

Szűzpecsenyecsíkok gombával

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 2 szűzpecsenye
  • 2 vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • petrezselyem
  • olaj
  • bors

A húst vágd kis darabokra, de szeletelheted is. Az egyik hagymát aprítsd fel nagyon kicsire, majd keverd össze a borral, az ecettel, olajjal, borssal és némi sóval, majd tedd a páclébe a húscsíkokat, és hagyd állni egy órán át.

A másik hagymát aprítsd fel, a gombát - ami lehet csiperke vagy erdeigomba-keverék is - szintén vágd apró darabokra. Ha a hagymát megfonnyasztottad egy kevés olajon, dobd rá a megsózott gombát, és hagyd párolódni fedő alatt. Először sok vizet ereszt, de, ha leveszed a fedőt, hamar elfő, és a végén a gomba szépen megpirul.

Egy serpenyőben süsd ki a húst, majd még forrón tálald mellé a pirított gombát.

Ezt is szeretjük