Szűzpecsenye gombás raguval
Könnyű, mégis különleges fogás a gombás szűzpecsenye, melyet azok is el tudnak készíteni, akik nem fakanállal a kezükben születtek.
A szűzpecsenye nagyon finom hús, bár sokan ódzkodnak a malachústól. A porhanyós finomság remekül kombinálható különböző ízekkel, az alkoholos páctól kezdve a gombáig.
Mivel nem szükséges nagy konyhai gyakorlat ahhoz, hogy szűzpecsenyéből főzz, ha nem sürögsz-forogsz sokat a konyhában, válaszd ezt a húst.
Szűzpecsenyecsíkok gombával
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 2 szűzpecsenye
- 2 vöröshagyma
- 2 dl vörösbor
- 1 evőkanál vörösborecet
- petrezselyem
- olaj
- só
- bors
A húst vágd kis darabokra, de szeletelheted is. Az egyik hagymát aprítsd fel nagyon kicsire, majd keverd össze a borral, az ecettel, olajjal, borssal és némi sóval, majd tedd a páclébe a húscsíkokat, és hagyd állni egy órán át.
A másik hagymát aprítsd fel, a gombát - ami lehet csiperke vagy erdeigomba-keverék is - szintén vágd apró darabokra. Ha a hagymát megfonnyasztottad egy kevés olajon, dobd rá a megsózott gombát, és hagyd párolódni fedő alatt. Először sok vizet ereszt, de, ha leveszed a fedőt, hamar elfő, és a végén a gomba szépen megpirul.
Egy serpenyőben süsd ki a húst, majd még forrón tálald mellé a pirított gombát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- bor
- alkohol
Tokajiban pácolt marhapecsenye
- marhahús
- húsételek
Marhasült római tálban
- csirke
- húsételek