4 ropogós sült csirke szombatra

Ha nincs ötleted, hogy mi legyen a szombati, netán vasárnapi ebéd, akkor itt van néhány sült csirkés recept. Csinálj mellé salátát, és kész is van.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aszalt szilvás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész csirkecombfilé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • só, bors

Az aszalt szilva felét aprítsd fel. A mézet, az aprított szilvát, az olajat, a fehérbort, a sót és az apróra vágott hagymát jól keverd össze, és öntsd a megtisztított, feldarabolt csirkére.

A húst két órán át pihentesd ebben a pácban. Tedd tűzálló tálba a csirkét, szórd meg kevés sóval, tedd mellé az egészben hagyott aszalt szilvákat is.

Előmelegített sütőben, alufóliával befedve 10 percig puhítsd, majd vedd le róla a fóliát, és süsd addig, amíg a csirke szép piros nem lesz.

Egyszerű libamájszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg libamáj
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl olaj

A májat vágd négy egyenlő vastagságú szeletre. A szeleteket nagyon óvatosan ütögesd meg egy húsverővel, sózd meg, majd mártsd lisztbe, és a megforrósított olajban süsd mindkét oldalukat aranysárgára. Friss kenyérrel a legfinomabb.

Hirtelen csirke fűszerekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész csirkecomb
  • 15 dkg vaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kisebb hagyma
  • csipetnyi só

Kisebb lábosban olvaszd fel a vajat, morzsold bele a fűszereket. Ha frisset használsz, akkor aprítsd fel. A hagymát is kockázd apró darabokra, és keverd bele a folyékony vajba. A csirkecombokat mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, majd helyezd tepsibe. Öntsd rá a vajas keveréket, fedd be alufóliával, majd told sütőbe, és közepes lángon süsd 25 percig, majd az alufóliát levéve addig, amíg meg nem pirul a bőr.

Hagymás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemell
  • 4 vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • őrölt bors

A csirkemelleket vágd falatnyi kockákra, és sózd be őket. A vöröshagymát pucold meg, majd vágd negyedekre, utána pedig szedd cikkekre. A fokhagymát szedd gerezdjeire. A vajat forrósítsd fel, tedd bele a csirkét. Ha a csirke már fehér, tedd mellé a hagymát és a fokhagymát, majd együtt pirítsd szép pirosra.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Csirkés nyárs

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 3 paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 kis padlizsán
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 dl olaj

Vágd kockákra a húst. A paradicsomot, a hagymát és a paprikát vágd négyfelé, a padlizsánt kockázd fel. A húsokat és zöldségeket váltogatva húzd nyársra. Öntözd meg kevés olajjal, sózd meg, majd tekerd alufóliába szorosan, hogy a lé ne folyjon ki. Tedd egy tepsibe, és előmelegített sütőben süsd 25-30 percig.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük