4 ropogós sült csirke szombatra
Ha nincs ötleted, hogy mi legyen a szombati, netán vasárnapi ebéd, akkor itt van néhány sült csirkés recept. Csinálj mellé salátát, és kész is van.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Aszalt szilvás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész csirkecombfilé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • só, bors

Az aszalt szilva felét aprítsd fel. A mézet, az aprított szilvát, az olajat, a fehérbort, a sót és az apróra vágott hagymát jól keverd össze, és öntsd a megtisztított, feldarabolt csirkére.

A húst két órán át pihentesd ebben a pácban. Tedd tűzálló tálba a csirkét, szórd meg kevés sóval, tedd mellé az egészben hagyott aszalt szilvákat is.

Előmelegített sütőben, alufóliával befedve 10 percig puhítsd, majd vedd le róla a fóliát, és süsd addig, amíg a csirke szép piros nem lesz.

Egyszerű libamájszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg libamáj
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl olaj

A májat vágd négy egyenlő vastagságú szeletre. A szeleteket nagyon óvatosan ütögesd meg egy húsverővel, sózd meg, majd mártsd lisztbe, és a megforrósított olajban süsd mindkét oldalukat aranysárgára. Friss kenyérrel a legfinomabb.

Hirtelen csirke fűszerekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész csirkecomb
  • 15 dkg vaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kisebb hagyma
  • csipetnyi só

Kisebb lábosban olvaszd fel a vajat, morzsold bele a fűszereket. Ha frisset használsz, akkor aprítsd fel. A hagymát is kockázd apró darabokra, és keverd bele a folyékony vajba. A csirkecombokat mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, majd helyezd tepsibe. Öntsd rá a vajas keveréket, fedd be alufóliával, majd told sütőbe, és közepes lángon süsd 25 percig, majd az alufóliát levéve addig, amíg meg nem pirul a bőr.

Hagymás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemell
  • 4 vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • őrölt bors

A csirkemelleket vágd falatnyi kockákra, és sózd be őket. A vöröshagymát pucold meg, majd vágd negyedekre, utána pedig szedd cikkekre. A fokhagymát szedd gerezdjeire. A vajat forrósítsd fel, tedd bele a csirkét. Ha a csirke már fehér, tedd mellé a hagymát és a fokhagymát, majd együtt pirítsd szép pirosra.

Csirkés nyárs

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 3 paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 kis padlizsán
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 dl olaj

Vágd kockákra a húst. A paradicsomot, a hagymát és a paprikát vágd négyfelé, a padlizsánt kockázd fel. A húsokat és zöldségeket váltogatva húzd nyársra. Öntözd meg kevés olajjal, sózd meg, majd tekerd alufóliába szorosan, hogy a lé ne folyjon ki. Tedd egy tepsibe, és előmelegített sütőben süsd 25-30 percig.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló