Szőlővel sült, rozmaringos csirkecomb: a házi páctól ilyen finom
Ha az egyszerű csirkecombokat rozmaringgal, szőlővel kombinálod, és ínyenc pácban pihenteted, rögtön különlegessé válnak.

szolos-rozmaringos-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bor kifejezetten jót tesz a sülteknek, így a csirkecombnak is. Sokkal zamatosabbá, szaftosabbá válnak tőle a fogások. Most ráadásul még szőlőt is pakolhatsz a csirke mellé. Fontos, hogy csak olyan bort használj főzéshez, sütéshez, amit szívesen meg is innál. Ne aggódj, az alkohol elpárolog, így gyereknek is bátran adhatod, és akkor is ehetsz belőle, ha még kocsiba kell ülnöd. Használhatsz egész combot, de csak az alsó vagy a felső részét is teheted a tepsibe.

Szőlővel sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 3 fürt szőlő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 teáskanál szárított kakukkfű
  • 0.5 kávéskanál kömény
  • 1 dl bor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg, és ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Az olívaolajat keverd össze a citromlével, a zúzott fokhagymával, a köménnyel, a kakukkfűvel, majd kend be vele a combokat, és fedd le.  
Legalább két órára tedd a hűtőbe, de jobb, ha egész éjszaka hagyod pácolódni a húst. 
 

Sütés előtt rendezd a combokat egy zsiradékkal kikent sütőedénybe, tedd melléjük a rozmaringot. Önts alájuk bort, és alufóliával lefedve told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 50 percig. Félidőben rakd a tepsibe a megmosott szőlőt is. Amikor a combok puhák, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 
A csirkecomb mustáros-citromos pácban sütve is fenséges fogás. A hús egyszerre lesz omlós és ropogós. 

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük