Szilvás gombóc házilag
Így készítsd a tésztát!
Mindig csak a gyors, mirelit verziót készíted, mert azt gondolod, hogy nagyon macerás az igazi? Próbáld ki ezt, nem fogod megbánni!

Ez is érdekelhet

Így nyaralj a kertedben! (x)

István 17 év után megszólalt (x)

Must-have arcápolók, melyek meggyőző eredményeket nyújtanak! (x)

Az immunrendszerünket minden támogatja, amitől boldogok vagyunk (x)

Így vedd fel a harcot ezzel a szervezetedet romboló káros anyaggal! (x)

beauty and style

Ezek a szoknyák lesznek a legdivatosabbak nyáron: 7 ultranőies fazon a ’90-es évekből »

Rostban és fehérjében gazdag házi proteinszelet, amit fogyókúra mellett is bátran ehetsz »

Pattanástalanító jégkocka házilag: csak paradicsom kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokan gondolják úgy, hogy szilvás gombócot készíteni igazi ördöngösség, pedig annyira nem is nehéz, mint láthatod, alig egy óra alatt megvan, és lényegesen finomabb, mint a fagyasztott, ipari változat.

Friss szilvával az igazi, de kompóttal vagy lekvárral is nagyon jól működik.

Szilvás gombóc házilag

Hozzávalók:

  • 70 dkg krumpli
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 dkg margarin
  • 0,5 kg magozott szilva
  • zsemlemorzsa
  • 15 dkg porcukor
  • fahéj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit pucold meg, majd tedd fel nagyon enyhén sós vízben főni. Amikor megpuhult, törd össze, mintha krumplipürét készítenél. Adj hozzá annyi lisztet, hogy nyújtható, formálható tésztát kapj, kicsit meg is sózhatod. Nyújtódeszkán lapítsd ki megfelelő vastagságúra.

Vágj belőle egyenlő méretű négyzeteket, melyek közepében elhelyezheted a félbevágott szilvákat. Egy kis fahéjjal és porcukorral hintsd meg, majd gyurmázd gömb formájúra. Ha ezzel kész vagy, és nem szakadt ki, nem is lyukas a gombóc, dobd forrásban levő vízbe. Amikor kész, egy kis pirított zsemlemorzsában forgasd meg.

Még több gyümölcsös édesség!

Bármikor képes vagy egy kis sütivel bűnbe esni? Nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük