Szilvás gombóc házilag
Mindig csak a gyors, mirelit verziót készíted, mert azt gondolod, hogy nagyon macerás az igazi? Próbáld ki ezt, nem fogod megbánni!
Sokan gondolják úgy, hogy szilvás gombócot készíteni igazi ördöngösség, pedig annyira nem is nehéz, mint láthatod, alig egy óra alatt megvan, és lényegesen finomabb, mint a fagyasztott, ipari változat.
Friss szilvával az igazi, de kompóttal vagy lekvárral is nagyon jól működik.
Szilvás gombóc házilag
Hozzávalók:
- 70 dkg krumpli
- 25 dkg rétesliszt
- 3 dkg margarin
- 0,5 kg magozott szilva
- zsemlemorzsa
- 15 dkg porcukor
- fahéj
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A krumplit pucold meg, majd tedd fel nagyon enyhén sós vízben főni. Amikor megpuhult, törd össze, mintha krumplipürét készítenél. Adj hozzá annyi lisztet, hogy nyújtható, formálható tésztát kapj, kicsit meg is sózhatod. Nyújtódeszkán lapítsd ki megfelelő vastagságúra.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vágj belőle egyenlő méretű négyzeteket, melyek közepében elhelyezheted a félbevágott szilvákat. Egy kis fahéjjal és porcukorral hintsd meg, majd gyurmázd gömb formájúra. Ha ezzel kész vagy, és nem szakadt ki, nem is lyukas a gombóc, dobd forrásban levő vízbe. Amikor kész, egy kis pirított zsemlemorzsában forgasd meg.
Még több gyümölcsös édesség!
Bármikor képes vagy egy kis sütivel bűnbe esni? Nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- szilva
- leves
Fahéjas szilvaleves tejszínnel
- méz
- sütemény
Mézédes török finomság - Így készül a baklava
- lekvár
- édességek