4 kedvenc szilvás recept
A szilva kiválóan erősíti az immunrendszert, most ősszel pedig olcsón és könnyen beszerezhető, ráadásul mindig laktató ételt készíthetsz belőle.
Ha eddig nem kedvelted a szilvát, ezek a receptek akkor is meghozzák hozzá a kedvedet. A nehezebbtől haladva a könnyebb felé, biztos találsz olyat, amit még ma elkészítenél.
Miért is ne? A szilva jó antioxidáns, tele van vitaminokkal, védi az immunrendszeredet, olcsó és még finom is!
Hagymás-szilvás csirkecomb
Hozzávalók:
- 45 dkg lebőrözött csirkecomb
- 25 dkg szilvaszem
- 20 dkg gyöngyhagyma
- 1,5 dl tokaji bor
- 2 szelet angolszalonna
- 2 evőkanál szilvalekvár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál barnacukor
- 1 evőkanál étolaj
- 1 húsleveskocka
- 2 evőkanál étkezési keményítő
A húsleveskockából főzz négy deciliternyi húslevest. A szilvaszemeket magozd ki, majd negyedeld el, a gyöngyhagymát felezd.
Az olajon a szalonnát pirítsd meg, ha kész, az olaj és a szalonnazsír keverékében süsd ki a hagymát, a húst és a fokhagymát. Ha megpirultak, tedd vissza a szalonnát, és add hozzá a szilvát. Keverd hozzá a cukrot, a tokajit, a lekvárt és végül a húslevest. Ezután 20 percig párold az egészet, majd, ha a hús és a szilva is puha, keverd bele az étkezési keményítőt. Friss, ropogós kenyérrel kínáld.
Rumos szilva
Hozzávalók:
- 1,5 kg szilva
- 1 kg cukor
- 2 dl rum
- 2 g citromsav
Egy finom sütemény-alapanyag, ami egy óra alatt elkészül, és sokáig eltartható.
Készíts elő egy kétliteres befőttesüveget a fedőjével együtt. Csak ép és nem túl érett szilvát válogass ki ehhez, és a szilvát magozd ki úgy, hogy az egyik végét levágod, és a magot óvatosan kicsúsztatod belőle. A lényeg, hogy a szilva ne essen szét a kezedben. Ezután mosd meg a szilvákat, csepegtesd le, majd rakd az üvegbe. Három deci vízben oldd fel a cukrot és a citromsavat, és állandó keverés mellett 10 percig főzd. A habot szedd le, és öntsd a szirupot a szilvára. Ha kihűlt, öntsd rá a rumot, és jól zárd le az üveget.
Rántott szilva
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 5 dkg liszt
- 2 tojás
- 20 dkg kekszdara
- 20 dkg olaj
- 1 dl vörösbor
- 15 dkg szilvalekvár
A szilvát az előbbi módszerrel magozd ki, forgasd először lisztbe, majd felvert tojásba, végül kekszdarába. Az olajat forrósítsd fel egy serpenyőben, és süsd ki benne a szilvákat. A vörösborból és a szilvalekvárból készíthetsz hozzá öntetet - ehhez csak keverd jól össze a két hozzávalót, és melegítsd át egy kicsit.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Szilvás lepény
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 2 bögre tej
- 5 dkg vaj
- negyed bögre olaj
- negyed bögre barnacukor
- 2 tojás
- 15 g élesztő
- fél kg szilva
Futtasd fel az élesztőt a cukros tejben. A lisztet, a tojások sárgáját, a lágy vajat, az olajat, a cukrot keverd el a tejjel. Öntsd hozzá az élesztőt, és keverd el jól. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd össze a tésztával. A tésztát hagyd kelni, majd öntsd kiolajozott tepsibe. A félbevágott, kimagozott szilvákat egy rétegben tedd a tetejére, és tűpróbáig süsd.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény