Szilvás gombóc
Klasszikus édesség a hétvégére
Gombócból sosem elég, ezt tudjuk már rég, és mivel sosem elég, nem árt tudnod, hogyan készítsd.

Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy tartalmasabb leves után nem is kell főétel, ez a desszert tökéletesen elegendő lesz "másodiknak", és senki sem fog panaszkodni miatta.

Pár csepp pálinkával megbolondított szilvabefőtt levével tálalva kicsit pikáns, de még nagyszerűbb lesz!

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

  • 70 dkg krumpli
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 dkg margarin
  • 0,5 kg magozott szilva
  • zsemlemorzsa
  • 15 dkg porcukor
  • fahéj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

Szilvás gombócot nem is olyan bonyolult készíteni, nekifogsz, és egy óra múlva már vidáman majszolhatod. Az első és legnehezebb munka a krumplipucolás lesz, végy egy nagy levegőt, és fogj neki! Ha megpucoltad a krumplikat, akkor karikázd egy lábas forró vízbe, majd egy csipet só társaságában főzd őket puhára. Olyan puhára kell főznöd, mintha krumplipüréhez kellenének, és ugyanúgy össze is kell törnöd őket, ha már megfőttek.

Ha mindezen túl vagy, adagolj hozzá annyi lisztet, hogy egy nyújtható, formálható, de nem széteső masszát kapj. Ha ezzel megvagy, a tésztát nyújtsd ki, a szilvákat vágd félbe, a tésztából pedig vágj egyforma méretű négyzeteket, mindegyikbe helyezz fél-fél gyümölcsöt, szórd meg fahéj és porcukor keverékével, aztán gyúrd gombóccá. Nézd át alaposan az összes gombócot, hogy nincs-e rajta szakadás, és ha ezen a teszten átmennek, akkor forró vízbe dobd be őket, majd ha készre főttek, pirított zsemlemorzsában forgasd meg, és már fogyaszthatod is.

Készítsd el otthon!

Lustaságból hajlamos vagy a boltban megvenni azt, amit otthon is könnyedén elkészíthetnél? Nézd át cikkünket, és készítsd el otthon kedvenceidet!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük