Szalonnás falatkák leveles tésztából
Szívesen vásárolsz reggelire laktató szalonnás batyut? Ha otthon elkészíted, akkor nem kell a pékség felé kerülnöd.
Szereted a pékségekben kapható szalonnás falatkákat? Akkor jó hír, hogy elkészítésük nem igényel különösebb erőfeszítést, bármikor megsütheted őket magad is!


Csak nyújtsd ki a leveles tésztát, töltsd meg sajtos-szalonnás krémmel, és már teheted is a sütőbe! Vendégvárónak is nagyszerű!
Leveles tészta szalonnával töltve
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál natúr sajtkrém
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- szezámmag
- só
- bors
A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd rá a felkockázott szalonnát, és csak annyira pirítsd meg, hogy félig átsüljön. A lereszelt sajtot a tejföllel és a natúr sajtkrémmel keverd össze, ízlésed szerint sózd, borsozd, végül tedd hozzá a szalonnás keveréket.
Miután a leveles tészta kiolvadt, lisztezett deszkán nyújtsd nagyjából fél centiméter vastagra. Vágd nagyobb téglalapokra, majd tegyél az egyes darabokra a szalonnás töltelékből. Tekerd fel, és batyukat kend meg a felvert tojással. Ízlésed szerint szezámmaggal szórd meg a falatkák tetejét. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre őket.
OLVASD EL EZT IS!

- pogácsa
- édességek
Tökmagos krumplis pogácsa, ahogy a nagyi csinálta

- édességek
- sós sütemény
Ínycsiklandó sós pite sonkával és sajttal

- muffin
- édességek