Egyszerű, házias lecsós csirkecomb: a szaftja jó sűrű

A lecsóhoz a csirkecomb is jól passzol: mutatjuk, hogyan készítheted el a legfinomabbra.

Szaftos lecsós csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenkinek megvan a maga kedvenc lecsóreceptje: ha csirkecombot főzöl bele, egészen biztos lehetsz benne, hogy senki nem fog éhesen felállni utána az asztaltól. Ha szereted a csípőset, erős paprikát is karikázz hozzá. Különösen finom lesz a lecsó, ha füstölt szalonnás alapra készíted.

Szaftos lecsós csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 4 csirke felsőcomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy hagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 1 erős paprika (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot szórd meg sóval és borssal, és tedd a hűtőbe, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. A pörcöket szedd ki, a zsíron pedig párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy perc múlva húzd le a tűzről.

 

Keverd el a pirospaprikával. A paprikát és a paradicsomot tisztítsd meg, szeleteld fel, keverd a hagymához, és tedd vissza a tűzre. Pakold bele a csirkecombokat. A lecsót is szórd meg sóval és borssal, és kis lángon főzd össze egy óra alatt. Víz nem kell alá, mert a paradicsom nagyon hamar levet ereszt. Amikor a hús már teljesen puha, tedd vissza bele a félretett szalonnapörcöket, és tálalhatod.

Omlós és ízletes mustáros csirkecomb: eteti magát, olyan finom

A mustártól tökéletesen omlós textúrát kap a hús, és az ízén is nyomot hagy a pikáns alapanyag.

Elolvasom
Ezt is szeretjük