Sütőtökös cicege, ahogy kedvenc őrségi vendéglőnkben készítik
Össze sem tudod számolni, hányféle cicegét vagy tócsnit süthetsz. Ez kicsit édesebb, mint a krumplis változat.

Sütőtökös cicege, ahogy kedvenc őrségi vendéglőnkben készítik
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cicegét többféle néven ismerheted, az ország minden pontján egy kicsit másként is készítik. Ez az őrségi változat nem fog csalódást okozni. A tököt nem kell megsütni, nyersen, reszelve kerül a masszába. Kínálhatod sajttal és tejföllel, tökmagolajjal, pirított tökmaggal. Köretként is érdemes számításba venni. 

Sütőtökös cicege

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőtök
  • 5 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt öblítsd le, és akár héjastól is lereszelheted nagyobb lyukú reszelőn. Rakd hozzá a lisztet, a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, és ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, szerecsendióval.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele két evőkanálnyit a sütőtökös masszából. Egy kicsit lapogasd szét, és süsd közepes lángon. Fordítsd át, hogy egyenletesen süljön. Amikor szép piros, szedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn. 

Ezt is szeretjük