Kiadós tócsni reszelt káposztával: akár önmagában is teljes értékű ebéd
Nagyon finom lesz a ropogós tócsni, ha a krumpli egy részét káposztával helyettesíted.
Tócsniból soha nem elég! A sokféle finomabbnál finomabb recept mellett most próbáld ki ezt a télies, káposztás változatot is. Kínálhatod köretként, de a káposztának köszönhetően annyira kiadós, hogy tejföllel és sajttal önálló fogásként is megállja a helyét.
Káposztás tócsni
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg fehér káposzta
- 3 evőkanál liszt
- 1 közepes krumpli
- 1 sárgarépa
- 1 kis hagyma
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A káposztát gyaluld le, vagy vágd vékony szeletekre. Reszeld le a sárgarépát, keverd össze a káposztával, sózd be, és hagyd állni. Tíz perc múlva nyomkodd ki belőlük a nedvességet, és tedd őket egy tálba. Reszeld bele a hagymát, add hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, a borsot, és kanalanként a lisztet, amíg jól kezelhető masszát kapsz.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A káposztás masszából formázz lepényeket, és oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
A rétes is nagyon finom lesz sósan, káposztás töltelékkel: így készítve senki nem marad utána éhes.
Kép: Eugenia Lucasenco / Getty Images
Még több recept