Sütőben készített rizses hús paradicsommal és sajttal
A napközi egyik sztárja volt a bácskai rizses hús, de ha szeretnéd megújítani a régi receptet, akkor süsd meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rizses hús remek laktató fogás, de egy idő után lehet, hogy unalmasnak találod. Dobd fel egy kicsit, mert nem csak a hagyományos módon készítheted el.

A paradicsom frissebbé teszi az ételt, sajttal megszórva pedig biztos, hogy a gyerekek is imádni fogják.

Sütőben sült rizses hús

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 1 liter zöldségleves
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 4 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj

Melegítsd elő a sütőt közepes lángra. A paradicsomot hámozd meg és kockázd fel. Egy tűzálló serpenyőben pirítsd meg olajon a hagymát és a paprikát. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még egy kis ideig. Keverd bele a felkockázott csirkemelldarabokat és kifehéredésig pirítsd, majd szórd bele az átmosott rizst, forgasd át. Amikor a rizs is fehér, öntsd hozzá a zöldséglevest.

Forrald fel, és kis lángon addig főzd, amíg szinte az összes folyadékot magába szívja. Add  hozzá a paradicsomot, forgasd át ezzel is, majd szórd meg sajttal. Fedd le a tűzálló tálat, és süsd a sütőben körülbelül 30 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul.

Ezt is szeretjük