Sütőben sült, puha fánk - Ne hagyd ki a farsang kedvencét
Olajszag nélkül is készíthetsz isteni fánkot. Kedved szerint megtöltheted túróval, lekvárral vagy csokival.
Idén minden eddiginél népszerűbb a sütőben sült fánk. Nagy előnye, hogy a tészta nem szívja magát tele olajjal. Attól sem kell tartanod, hogy túl száraz lesz. Ha eddig még nem próbáltad, ne várj tovább!
Sütőben sült fánk
Hozzávalók 20 darabhoz
- 80 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 4 evőkanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 4 tojás
- 3 dl tej
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a cukorral és az olvasztott vajjal, majd jól dolgozd össze. Morzsold hozzá az élesztőt, de nem kell felfuttatni. Rakd hozzá a langyos tejet és a tojások sárgáját, majd forgasd hozzá a fehérjéből vert kemény habot. Jól dolgozd össze a tésztát, és letakarva, meleg helyen keleszd meg körülbelül 40 perc alatt.
Ha a tészta a duplájára nő, gyúrd át. Oszd hat egyenlő részre, és készíts belőlük rudakat, majd vágd egyforma darabokra. Mindegyikből formázz golyót, a tészta közepét akár ki is szúrhatod, és megtöltheted ízlésed szerint. Rendezd a fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól nagyobb távolságra, és hagyd még kelni 20 percig. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. Porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció