Sütőben sült, puha fánk - Ne hagyd ki a farsang kedvencét

Olajszag nélkül is készíthetsz isteni fánkot. Kedved szerint megtöltheted túróval, lekvárral vagy csokival.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén minden eddiginél népszerűbb a sütőben sült fánk. Nagy előnye, hogy a tészta nem szívja magát tele olajjal. Attól sem kell tartanod, hogy túl száraz lesz. Ha eddig még nem próbáltad, ne várj tovább!

15772049 426337ccd459f417b79c20c405eb5be1 wm

Sütőben sült fánk

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 80 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a cukorral és az olvasztott vajjal, majd jól dolgozd össze. Morzsold hozzá az élesztőt, de nem kell felfuttatni. Rakd hozzá a langyos tejet és a tojások sárgáját, majd forgasd hozzá a fehérjéből vert kemény habot. Jól dolgozd össze a tésztát, és letakarva, meleg helyen keleszd meg körülbelül 40 perc alatt.

Ha a tészta a duplájára nő, gyúrd át. Oszd hat egyenlő részre, és készíts belőlük rudakat, majd vágd egyforma darabokra. Mindegyikből formázz golyót, a tészta közepét akár ki is szúrhatod, és megtöltheted ízlésed szerint. Rendezd a fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól nagyobb távolságra, és hagyd még kelni 20 percig. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. Porcukorral megszórva kínáld.

15772055 bd1e5699177c4fd0bf4d67c5faaee384 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük