Sütőben sült, puha fánk - Ne hagyd ki a farsang kedvencét
Olajszag nélkül is készíthetsz isteni fánkot. Kedved szerint megtöltheted túróval, lekvárral vagy csokival.

Sütőben sült, puha fánk - Ne hagyd ki a farsang kedvencét
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Igazán menő szettek, amikben nem ciki a tréningnadrág: az utcán is megállják a helyüket »

Házi szemránckrémek, amiket gyerekjáték összeütni: versenybe szállnak a boltiakkal »

Nem szélesítenek a túlméretezett, bő cuccok, ha így kerülnek be az öltözékbe: nőiesen is viselhetők »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Idén minden eddiginél népszerűbb a sütőben sült fánk. Nagy előnye, hogy a tészta nem szívja magát tele olajjal. Attól sem kell tartanod, hogy túl száraz lesz. Ha eddig még nem próbáltad, ne várj tovább!

Sütőben sült fánk

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 80 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a cukorral és az olvasztott vajjal, majd jól dolgozd össze. Morzsold hozzá az élesztőt, de nem kell felfuttatni. Rakd hozzá a langyos tejet és a tojások sárgáját, majd forgasd hozzá a fehérjéből vert kemény habot. Jól dolgozd össze a tésztát, és letakarva, meleg helyen keleszd meg körülbelül 40 perc alatt.

Ha a tészta a duplájára nő, gyúrd át. Oszd hat egyenlő részre, és készíts belőlük rudakat, majd vágd egyforma darabokra. Mindegyikből formázz golyót, a tészta közepét akár ki is szúrhatod, és megtöltheted ízlésed szerint. Rendezd a fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól nagyobb távolságra, és hagyd még kelni 20 percig. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük