Sütőben sült, puha fánk - Ne hagyd ki a farsang kedvencét

Olajszag nélkül is készíthetsz isteni fánkot. Kedved szerint megtöltheted túróval, lekvárral vagy csokival.

Sütőben sült, puha fánk - Ne hagyd ki a farsang kedvencét
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén minden eddiginél népszerűbb a sütőben sült fánk. Nagy előnye, hogy a tészta nem szívja magát tele olajjal. Attól sem kell tartanod, hogy túl száraz lesz. Ha eddig még nem próbáltad, ne várj tovább!

Sütőben sült fánk

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 80 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a cukorral és az olvasztott vajjal, majd jól dolgozd össze. Morzsold hozzá az élesztőt, de nem kell felfuttatni. Rakd hozzá a langyos tejet és a tojások sárgáját, majd forgasd hozzá a fehérjéből vert kemény habot. Jól dolgozd össze a tésztát, és letakarva, meleg helyen keleszd meg körülbelül 40 perc alatt.

Ha a tészta a duplájára nő, gyúrd át. Oszd hat egyenlő részre, és készíts belőlük rudakat, majd vágd egyforma darabokra. Mindegyikből formázz golyót, a tészta közepét akár ki is szúrhatod, és megtöltheted ízlésed szerint. Rendezd a fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól nagyobb távolságra, és hagyd még kelni 20 percig. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. Porcukorral megszórva kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük