Olcsó fogás kevés munkával - Ropogós, fűszeres csirkeszárnyak sütőben sütve

A sütőben sült fűszeres csirkeszárny könnyen elkészül, olcsó és nagyon finom.

csirkeszarny
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valami egyszerű, de mégis finom vacsorát ennél, próbáld ki a sütőben sült csirkeszárnyakat! A szárny még ma is viszonylag olcsó, azonban nagyobb mennyiséget vásárolj belőle, mert egy-egy darabon nincs sok hús.

Sütőben sült csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 10 dkg liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • pirospaprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat sózd meg. A lisztet keverd össze a borssal, a pirospaprikával és a rozmaringgal. Forgasd meg a húst ebben a keverékben, és negyedórára tedd félre. Egy serpenyőben hevíts olajat, oldalanként két-két perc alatt piríts kérget a szárnyakra, majd helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Öntsd fel fehérborral, és told az egészet 180 fokos sütőbe 20 percre, amíg ropogósra pirulnak.

A csirkeszárny bundázva is nagyon finom: ennek a változatnak kefir ad egy plusz csavart.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük