A tökéletes sült kacsamell receptje
A kacsamell akkor jó, ha kívül ropog, belül puha és kicsit rózsaszínes marad.
A sült kacsamellnél fontos, hogy olyan húst válassz, amin szépen rajta van a bőre, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy finom, szaftos fogás készülhessen belőle.
Vörösboros káposztával a legfinomabb, nem véletlenül járnak párban. Itt találod az elkészítési módját.
Sült kacsamell
Hozzávalók:
- 4 nagy kacsamell
- 5 dkg vaj
- 2 szál rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Az egyik legfontosabb dolog az előkészületnél, hogy nem hideg, hanem szobahőmérsékletű hússal kell dolgoznod, erre figyelj. A melleket mosd meg, szedd le róluk a felesleges részeket, majd sózd és borsozd mindkét oldalukat. Ezután ejts néhány, egymást keresztező vágást a bőrön. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, majd a bőrös oldalával lefelé kezdd el sütni a húst, közepes lángon. A fokhagymát nyomd össze, és a rozmaringgal együtt dobd a serpenyőbe.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha a hús félig megpirult, fordítsd meg, hogy a másik felén is süljön. Ismételd meg ezt a folyamatot, utána vedd le a tűzről. Arra figyelj, hogy nem kell teljesen átsülnie, a belseje maradjon egy kicsit rózsaszínes, úgy lesz az igazi.
Fűszeres-húsos finomságok
Szereted a zamatos sülteket? Nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- sertéssült
- húsételek
Így készül a tökéletes sült oldalas
- zöldbab
- húsételek
Tejfölös-zöldbabos sült karaj
- csirkemáj
- csirkemell