Sült csirke tésztával: zöldborsós, tejszínes mártással az igazi
Egy kis sült csirke, némi tészta és a borsós tejszínes mártás csodákra képes.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A sült csirkét általában krumplipürével szokták tálalni, ám tészta mellett is remekül megállja a helyét.


Ha kicsit újítanál a menün, készítsd el receptünket, amely a tejszínes mártással olyan ízvilágba kalauzol, ami garantáltan a kedvedre lesz.
Sült csirke tésztával
Hozzávalók:
- 70 dkg orsótészta
- 40 dkg zöldborsó
- 4 csirkecomb
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 szelet szalonna
- 2 dl főzőtejszín
- 2 citrom
- 2 tojássárgája
- olívaolaj
- só
- bors
A csirke bőrét alaposan mosd meg, majd vágd be nagyon óvatosan. A megtisztított fokhagymát nyomkodd be a bőr és a hús közé, a bőrt pedig alaposan sózd, borsozd be. A citromot facsard ki, keverd össze két evőkanál olívaolajjal, majd kend meg vele a csirkét. Fektesd a húst egy tepsibe, és fedd le alufóliával. Előmelegített sütőben süsd majdnem teljesen puhára, majd pirítsd fólia nélkül 15-20 percig.
A szalonnát aprítsd fel, és süsd ki a zsírját. A mirelit zöldborsót szórd bele ebbe a zsiradékba, és öntsd fel kevés vízzel. Így párold tíz percig. A tojássárgát a tejszínnel keverd össze, ízlésed szerint sózd meg, majd keverd hozzá a borsóhoz, és melegítsd össze. Eközben a tésztát olajon, picit sós vízben főzd ki.
Ha a hús és a tészta is kész, tálald őket egy tányéron, majd öntsd nyakon az egészet a tejszínes mártással.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- lecsó
Puha lecsós marhaszelet: szinte szétolvad a szádban

- pörkölt
- marhahús
Isteni vörösboros marhapörkölt galuskával

- gomba
- marhahús