Isteni krémleves sült zöldségekből: most bőven van hozzá friss alapanyag
Ha szereted a zöldséglevest, akkor próbáld ki krémesítve, friss fűszerekkel!

zoldsegkremleves-sutve
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Fiatalítja a bőrt és a gyulladást is lehúzza: házi arcmaszk áfonyával »

A legdivatosabb átmeneti dzsekik és tavaszi kabátkák 15 ezer forint alatt: ezekre most tényleg szükség lesz »

Tisztítja, radírozza a bőrt, és tű nélkül juttatja be a hatóanyagokat: a hidroabráziós arctisztítás előnyei »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kánikulában a húsleves helyett főzz különféle zöldségleveseket! Számtalan variációban elkészítheted, és nem kell órákon át a tűzhely mellett ácsorogni. A zöldségleves akkor a legzamatosabb, ha sütőben sütöd meg a nyár kedvenceit, a paradicsomot, a paprikát, a cukkinit és a többi egészséges finomságot. Minél többféle zöldség kerül bele, annál jobb lesz a végeredmény. Alaplé helyett használhatsz leveskockát is. 

Sült zöldségkrémleves

Hozzávalók:

  • 2 db piros húsú paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát csumázd ki, a hagymákat, a répát pucold meg, és alaposan mosd meg az összes zöldséget. Vágd fel nagyjából egyforma darabokra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Sózd, borsozd, locsold meg kevés olívaolajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. A paprika héját húzd le, és a többi zöldséggel együtt pépesítsd botmixerrel, de akár késes robotgépbe is teheted. 

Rakd át egy lábosba, öntsd hozzá a zöldségalaplét, fűszerezd bazsalikommal és rozmaringgal, majd főzd össze pár perc alatt. 
Pestóból is készíthetsz tartalmas levest! Finom, és villámgyorsan megfő. 

Ezt is szeretjük