Roppanós zöldségek baconnel sütve: egyszerű, mégis különleges köret vagy vacsora
Turbózd fel a friss zöldségeket fűszernövényekkel és baconnel! Feldobja a húsokat, de önmagában, szószokkal is kiváló.

sult-zoldsegek-baconnel
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Leheletfinom nőies smink, ami percek alatt elkészül: minden alkalomra bevethető »

Így lehet a szetted franciásan sikkes: csak néhány kulcsdarab a titka »

Csökkentik a gyulladást és fokozzák a bőr ragyogását: az 5 legjobb növényi omega-3 forrás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hogy ne unj rá a különféle krumplis köretekre, újíts egy kicsit! Kelbimbóval, hagymával, baconnel különleges köretet tehetsz az asztalra. Rakhatsz még hozzá bármilyen zöldséget, amit otthon találsz. Ha szósszal is megbolondítod, kitűnő vacsora lehet a színes fogás. Sütés során a zölségek édeskéssé válnak, így a kissé sós baconnel igazán izgalmasak lesznek.

Sült zöldségek baconnel

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelbimbó
  • 15 dkg bacon
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, és a kelbimbó külső leveleit szedd le, a nagyobb darabokat akár ketté is vághatod. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. A bacont darabold fel, és kezdd sütni egy serpenyőben. Tedd hozzá a kelbimbót, a felkarikázott újhagymát és a feldarabolt paprikát. Néha megkeverve süsd pár pecig, amíg a zöldségek kicsit megpirulnak. Közben fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal. Akár rögtön tálalhatod is.
Tepsiben is készíthetsz sült zöldségeket, kecskesajttal megbolondítva még finomabb.

Ezt is szeretjük