A tökéletes sült oldalas jó fokhagymásan: olyan puha, hogy lejön a csontról
A sült oldalas sok fokhagymával az igazi. Főzelék tetejére a legjobb választás, de bármilyen köret mellé is megállja a helyét.
A tökéletes sült oldalas egyik titka a fűszerezés: már a fokhagyma és a kömény csodás ízt ad neki. Az igazi oldalas nem diétás fogás: úgy lesz a legfinomabb, ha pecsenyezsíron sütöd meg. Akkor van kész, ha már olyan omlós, hogy könnyedén leválik a csontról. A zsírját ki ne dobd, kenyérre kenve kitűnő vacsora!
Fokhagymás sült oldalas
Hozzávalók
sült
- 1 kg oldalas
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pecsenyezsír vagy libazsír
- 2 teáskanál mustár
- 1 kávéskanál kömény
- 1 teáskanál aprított rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
Az oldalast a csontok mentén szeleteld fel, majd a darabok mindkét oldalát dörzsöld be alaposan sóval, borssal, köménnyel, rozmaringgal, mustárral és zúzott fokhagymával. Egy tűzálló tálat kenj ki vastagon zsírral. Ebbe fektesd a hússzeleteket, és alufóliával letakarva hűtőben pihentesd legalább egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A befűszerezett húsok alá önts vizet, letakarva told a sütőbe, és két óra alatt süsd szép pirosra. Néha locsold meg a szeleteket a keletkezett szafttal, félidőben pedig fordítsd meg, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön át. Ha van a sütődön grillfunkció, a végén állítsd át arra, és úgy pirítsd meg a húst. Az oldalas akkor van készen, ha egy villával könnyen le tudod választani a csontjáról.
Házi zöldbabfőzelékre nem is kell a sült oldalasnál finomabb feltét.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció