Ezzel a recepttel mennyei lesz a sült oldalas: sertészsírral és jó sok fokhagymával készül

Ha így készíted a fokhagymás sült oldalast, mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját utána.

Sült oldalas fokhagymával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült oldalas nem tartozik a reformfogások közé, de nem is azért szeretjük. A sertészsíros alappal, sok fokhagymával és vöröshagymával készült sült tökéletes főzelékek tetejére vagy valamilyen körettel, salátával. Akkor az igazi, ha a hús leválik a csontról, ehhez viszonylag sokáig kell sütni, de valódi munka kevés van vele.

Sült oldalas fokhagymával

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg oldalas
  • 30 dkg sertészsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát szedd gerezdjeire, tisztítsd meg és szeleteld fel. Az oldalast a csontok mentén vágd nagyobb darabokba. Egy tepsit kenj ki vastagon sertészsírral. Az oldalasszeleteket szórd meg sóval és borssal, és helyezd a tepsibe. Szórd a tetejére a felaprított fokhagymát. A vöröshagymát karikázd fel, és tedd a hús mellé. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, fordítsd meg a húst, és így süsd további 15-20 percet, amíg megpirul. A sült hagyma és a zsír mennyei pecsenyelevet alkot mellé.

 

A zsírnak a modern konyhában is juthat hely: így gyúrva finomabb a pogácsa is.

Sajtos, szezámmagos kocka: zsírral gyúrva lesz omlós a tészta

A porhanyós tésztájú vendégváró ellenállhatatlanul finom, mely 2-3 napig is megőrzi tökéletes textúráját, ám kizárt, hogy addig egy morzsa is marad belőle.

Elolvasom

Kép: vasilybudarin / Getty Images

Ezt is szeretjük