Így lesz a legfinomabb a fokhagymás oldalas: eddig süsd, hogy igazán jó legyen
Ha így készíted a fokhagymás oldalast, a tiéd lesz a legfinomabb.

fokhagymas oldalas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfinomabb fokhagymás oldalas titka a hosszú sütési idő: alacsony hőmérsékleten sül a sütőben akár öt óra hosszát is. Nem hiányozhat mellőle a vele együtt zsírban pácolódott hagyma sem: ettől lesz igazán jó, ízletes szaftja.

A legfinomabb fokhagymás oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 kg sertésoldalas
  • 4 evőkanál zsír
  • 2 hagyma
  • 2 teáskanál köménymag
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast éles késsel szabadítsd meg a hártyáitól, majd dörzsöld be sóval, borssal és köménymaggal. A hagymát cikkezd fel, a fokhagymát pucold meg, de a gerezdeket hagyd egyben. Egy tepsit alaposan kenj ki zsírral. Oszd el rajta a hagymacikkek felét, fektesd rá a húst, szórd meg fokhagymával és a hagyma másik felével, és alufóliával letakarva told 120 fokos sütőbe. Öt óra alatt a hús vajpuhára sül. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, a hőmérsékletet tekerd fel 200 fokra, és így pirítsd további fél órát.

Ragacsos BBQ-szósszal is isteni finom oldalast süthetsz.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük