Így lesz a legfinomabb a fokhagymás oldalas: eddig süsd, hogy igazán jó legyen

Ha így készíted a fokhagymás oldalast, a tiéd lesz a legfinomabb.

fokhagymas oldalas
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legfinomabb fokhagymás oldalas titka a hosszú sütési idő: alacsony hőmérsékleten sül a sütőben akár öt óra hosszát is. Nem hiányozhat mellőle a vele együtt zsírban pácolódott hagyma sem: ettől lesz igazán jó, ízletes szaftja.

A legfinomabb fokhagymás oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 kg sertésoldalas
  • 4 evőkanál zsír
  • 2 hagyma
  • 2 teáskanál köménymag
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast éles késsel szabadítsd meg a hártyáitól, majd dörzsöld be sóval, borssal és köménymaggal. A hagymát cikkezd fel, a fokhagymát pucold meg, de a gerezdeket hagyd egyben. Egy tepsit alaposan kenj ki zsírral. Oszd el rajta a hagymacikkek felét, fektesd rá a húst, szórd meg fokhagymával és a hagyma másik felével, és alufóliával letakarva told 120 fokos sütőbe. Öt óra alatt a hús vajpuhára sül. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, a hőmérsékletet tekerd fel 200 fokra, és így pirítsd további fél órát.

Ragacsos BBQ-szósszal is isteni finom oldalast süthetsz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük