Így lesz a legfinomabb a fokhagymás oldalas: eddig süsd, hogy igazán jó legyen
Ha így készíted a fokhagymás oldalast, a tiéd lesz a legfinomabb.


- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
A legfinomabb fokhagymás oldalas titka a hosszú sütési idő: alacsony hőmérsékleten sül a sütőben akár öt óra hosszát is. Nem hiányozhat mellőle a vele együtt zsírban pácolódott hagyma sem: ettől lesz igazán jó, ízletes szaftja.
A legfinomabb fokhagymás oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kg sertésoldalas
- 4 evőkanál zsír
- 2 hagyma
- 2 teáskanál köménymag
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Az oldalast éles késsel szabadítsd meg a hártyáitól, majd dörzsöld be sóval, borssal és köménymaggal. A hagymát cikkezd fel, a fokhagymát pucold meg, de a gerezdeket hagyd egyben. Egy tepsit alaposan kenj ki zsírral. Oszd el rajta a hagymacikkek felét, fektesd rá a húst, szórd meg fokhagymával és a hagyma másik felével, és alufóliával letakarva told 120 fokos sütőbe. Öt óra alatt a hús vajpuhára sül. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, a hőmérsékletet tekerd fel 200 fokra, és így pirítsd további fél órát.
Ragacsos BBQ-szósszal is isteni finom oldalast süthetsz.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept