Így lesz a legfinomabb a fokhagymás oldalas: eddig süsd, hogy igazán jó legyen
Ha így készíted a fokhagymás oldalast, a tiéd lesz a legfinomabb.
A legfinomabb fokhagymás oldalas titka a hosszú sütési idő: alacsony hőmérsékleten sül a sütőben akár öt óra hosszát is. Nem hiányozhat mellőle a vele együtt zsírban pácolódott hagyma sem: ettől lesz igazán jó, ízletes szaftja.
A legfinomabb fokhagymás oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kg sertésoldalas
- 4 evőkanál zsír
- 2 hagyma
- 2 teáskanál köménymag
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Az oldalast éles késsel szabadítsd meg a hártyáitól, majd dörzsöld be sóval, borssal és köménymaggal. A hagymát cikkezd fel, a fokhagymát pucold meg, de a gerezdeket hagyd egyben. Egy tepsit alaposan kenj ki zsírral. Oszd el rajta a hagymacikkek felét, fektesd rá a húst, szórd meg fokhagymával és a hagyma másik felével, és alufóliával letakarva told 120 fokos sütőbe. Öt óra alatt a hús vajpuhára sül. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, a hőmérsékletet tekerd fel 200 fokra, és így pirítsd további fél órát.
Ragacsos BBQ-szósszal is isteni finom oldalast süthetsz.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept