A legomlósabb fokhagymás sült oldalas: egyszerű fűszerezéssel készül, mégis mennyei

A fokhagymás sült oldalas titka a kevés fűszer és a viszonylag alacsony hőmérsékleten történő, jó hosszú sütési idő.

Fokhagymás sült oldalas

A fokhagymás sült oldalas akkor az igazi, ha a hús olyan puha, hogy szinte magától leválik a csontról. Tökéletes valamilyen körettel vagy főzelék tetejére feltétnek. A tepsit jól kend ki sütés előtt sertészsírral, így lesz finom szaftja.

Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertésoldalas
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az egészben hagyott hús minden oldalát dörzsöld be alaposan a sóval és a fűszerekkel. Kenj ki egy tepsit zsírral, fektesd rá az oldalast. Takard le alufóliával, és told 130 fokos sütőbe öt órára. Félidőben fordítsd meg a húst, és néha locsolgasd is meg a szaftjával.

 

Öt óra elteltével tekerd fel a hőmérsékletet 200 fokra. Vedd le az alufóliát a tepsiről, és negyedóra alatt piríts kérget az oldalasra. Miután kivetted a sütőből, pihentesd tíz percig, és utána könnyedén szeleteld.

Ha kicsit rafináltabb fűszerezéshez van kedved, készítsd el az oldalast barbecue-szószos mázzal!

Elképesztően omlós barbecue-oldalas: leválik a csontról

Az omlós sült oldalas pikáns mártással sül készre, ettől kapja meg különleges ízét és ragacsos külsejét.

Elolvasom

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük