Tökéletes sült libacomb párolt káposztával

Így készítsd el Márton-napra a fejedelmi fogást

Hogy ne éhezz egész évben, feltétlenül süss libát Márton-napra.

Tökéletes sült libacomb párolt káposztával
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs Márton-nap sült libacomb nélkül. Jó munkához idő kell, tartja a mondás, így egy gyönyörűen átsült, ropogós libacombhoz is, de a végeredmény majd téged is lenyűgöz. A népszerű fogáshoz természetesen párolt káposzta is dukál.

Sült libacomb

Hozzávalók 4 személyre

A sült libacombhoz

  • 4 libacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 alma
  • bors
  • majoránna

Párolt káposzta

  • 1 kg vöröskáposzta
  • 9 evőkanál cukor
  • 1.5 dl száraz vörösbor
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra a fokhagymát, majd mosd meg az almát, és szeld négy részre. A megtisztított libacombokat jól sózd be, szórj rá borsot és majoránnát. Helyezd egy magasabb falú, enyhén kizsírozott tepsibe, rakd rá a fokhagymát, mellé pedig az almát. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 150 fokon süsd a libacombokat körülbelül három-négy órán keresztül. Ha nem pirul meg kellőképpen, akkor vedd le a fóliát, és kicsit magasabb lángon süsd ropogósra.

A káposztát vékonyan szeld fel. Nem kell előre besózni! Az olajat forrósítsd fel, adj hozzá cukrot és egy kicsit karamellizáld, azaz pirítsd. Fontos, hogy ne keverd meg, hanem csak finoman rázogasd az edényt! Tedd bele a káposztát, alaposan forgasd össze a karamellel, majd sózd meg. Ízesítsd még köménnyel, a citrom levével és a bor egy részével. Fedd le, és hagyd lassan párolódni. Néha keverd meg, nehogy leégjen! Ha kevésnek találod a levét, önts alá még bort, és párold készre körülbelül 35 perc alatt.
 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük