Ropogósra sült, fűszeres brokkoli: kiváló köret a hizlaló krumpli helyett
A sült brokkolinál aligha lehet egyszerűbb köretet készíteni! Ráadásul sokkal egészségesebb, mint a krumpli.

A brokkoli talán sütve a legfinomabb. Nem kell túlbonyolítani, hisz néhány egyszerű fűszerrel felturbózva is isteni. Tökéletes köret lehet sültek mellé, de a maradékot akár tésztával is összekeverheted. Diétázók, fogyókúrázók könnyen beilleszthetik az étrendjükbe.
Sült fűszeres brokkoli
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 mokkáskanál kömény
- 1 kávéskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit mosd meg jó alaposan, majd szedd rózsáira. Keverd össze az olívaolajat sóval, borssal, köménnyel, citromlével. A brokkolikat terítsd szét a tepsiben, rakd rájuk a fokhagymagerezdeket, és locsold meg a fűszeres keverékkel. Figyelj, hogy mindenhova jusson.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor a virágok elkezdenek pirulni, vedd ki a sütőből. Tálalás előtt még pirospaprikával is megszórhatod.
A brokkolit fűszeres sajtmártásban is megsütheted. A zöldség finom ropogós lesz.