Ropogósra sült, fűszeres brokkoli: kiváló köret a hizlaló krumpli helyett

A sült brokkolinál aligha lehet egyszerűbb köretet készíteni! Ráadásul sokkal egészségesebb, mint a krumpli.

Sült fűszeres brokkoli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brokkoli talán sütve a legfinomabb. Nem kell túlbonyolítani, hisz néhány egyszerű fűszerrel felturbózva is isteni. Tökéletes köret lehet sültek mellé, de a maradékot akár tésztával is összekeverheted. Diétázók, fogyókúrázók könnyen beilleszthetik az étrendjükbe. 

Sült fűszeres brokkoli

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg jó alaposan, majd szedd rózsáira. Keverd össze az olívaolajat sóval, borssal, köménnyel, citromlével. A brokkolikat terítsd szét a tepsiben, rakd rájuk a fokhagymagerezdeket, és locsold meg a fűszeres keverékkel. Figyelj, hogy mindenhova jusson.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor a virágok elkezdenek pirulni, vedd ki a sütőből. Tálalás előtt még pirospaprikával is megszórhatod. 
A brokkolit fűszeres sajtmártásban is megsütheted. A zöldség finom ropogós lesz. 

Ezt is szeretjük