Fűszeres csirkemell krémes sajtmártásban: brokkolival és aszalt paradicsommal még finomabb

A lágy, házi sajtmártás tökéletes kiegészítője a fűszeres sült csirkemellnek. Még finomabb, ha zöldségekkel is feldobod.

Sült csirkemell sajtmártásban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akkor a legfinomabb a sajtmártás, ha többféle sajtot használsz hozzá. Fontos, hogy füstölt típust is válassz, az ad neki igazán karakteres ízt. A csirkemellet kisütés előtt egy órát hagyd fűszeres pácban, hogy az ízek átjárják a belsejét is. Roppanós brokkolival és intenzív ízű aszalt paradicsommal tálalva még finomabb.

Sült csirkemell sajtmártásban

Hozzávalók

A húshoz

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt majoránna
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • bors
  • 0.5 csokor petrezselyem a tetejére

A sajtmártáshoz

  • 20 dkg brokkoli
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagy szeletekre, és dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a citromlével, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a majoránnával, a rozmaringgal és a borssal. Ebben a pácban forgasd meg a hússzeleteket, és tedd őket a hűtőbe egy órára.

Közben a brokkolit szedd rózsáira, mosd meg, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, öt perc alatt párold roppanósra. Szűrd le, és tedd félre. Az aszalt paradicsomot kockázd fel.

A mártáshoz a sajtokat reszeld le. Egy vastag aljú, kis lábosban olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, kézi habverővel kevergesd, amíg egész kicsit megbarnul, majd továbbra is folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. Kis lángon keverd tovább, amíg besűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, add hozzá a reszelt sajtokat, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, majd annyi időre tedd vissza a tűzre, amíg a sajt elolvad.

A csirkeszeleteket vedd ki a hűtőből. Egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, tedd bele az olajos húst, és mindkét oldalát süsd fehérre. Ha már átsült, és omlós, öntsd hozzá a sajtmártást, kanalazd bele a brokkolit és az aszalt paradicsomot, dobj hozzá némi petrezselyemlevelet, és melegítsd össze az egészet.

Hasonló szósszal gyorsan összedobható, laktató és nagyon finom sajtmártásos tésztát is készíthetsz.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük