Fűszeres csirkemell krémes sajtmártásban: brokkolival és aszalt paradicsommal még finomabb
A lágy, házi sajtmártás tökéletes kiegészítője a fűszeres sült csirkemellnek. Még finomabb, ha zöldségekkel is feldobod.
Akkor a legfinomabb a sajtmártás, ha többféle sajtot használsz hozzá. Fontos, hogy füstölt típust is válassz, az ad neki igazán karakteres ízt. A csirkemellet kisütés előtt egy órát hagyd fűszeres pácban, hogy az ízek átjárják a belsejét is. Roppanós brokkolival és intenzív ízű aszalt paradicsommal tálalva még finomabb.
Sült csirkemell sajtmártásban
Hozzávalók
A húshoz
- 50 dkg filézett csirkemell
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt majoránna
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- só
- bors
- 0.5 csokor petrezselyem a tetejére
A sajtmártáshoz
- 20 dkg brokkoli
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagy szeletekre, és dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a citromlével, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a majoránnával, a rozmaringgal és a borssal. Ebben a pácban forgasd meg a hússzeleteket, és tedd őket a hűtőbe egy órára.
Közben a brokkolit szedd rózsáira, mosd meg, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, öt perc alatt párold roppanósra. Szűrd le, és tedd félre. Az aszalt paradicsomot kockázd fel.
A mártáshoz a sajtokat reszeld le. Egy vastag aljú, kis lábosban olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, kézi habverővel kevergesd, amíg egész kicsit megbarnul, majd továbbra is folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. Kis lángon keverd tovább, amíg besűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, add hozzá a reszelt sajtokat, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, majd annyi időre tedd vissza a tűzre, amíg a sajt elolvad.
A csirkeszeleteket vedd ki a hűtőből. Egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, tedd bele az olajos húst, és mindkét oldalát süsd fehérre. Ha már átsült, és omlós, öntsd hozzá a sajtmártást, kanalazd bele a brokkolit és az aszalt paradicsomot, dobj hozzá némi petrezselyemlevelet, és melegítsd össze az egészet.
Hasonló szósszal gyorsan összedobható, laktató és nagyon finom sajtmártásos tésztát is készíthetsz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció